Συρίγος: “Δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς”

Ως κρίσιμο χαρακτήρισε τον επόμενο μήνα ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στο ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών χαρακτηρίζοντας τον μ.ο. ως “καλό” αφού έχει εμβολιαστεί το 75%-80%.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει περίπτωση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στον συγκεκριμένο τομέα υπογράμμισε:

«Μέσα από τα στατιστικά δεν τίθεται θέμα αυτή τη στιγμή υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, έκανε επίσης λόγο για έναν εξαιρετικά κρίσιμο μήνα αναφερόμενος στον Σεπτέμβριο.

«Η πανδημία είναι φυσικό φαινόμενο που αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα. Προχωράμε με εμβολιασμούς και τεστ, ενώ έχει ανακοινωθεί ο προγραμματισμός και οι όροι που ξεκινούν τα σχολεία».

«Ο ένας μήνας που απομένει μέχρι το άνοιγμα των σχολείων είναι εξαιρετικά κρίσιμος και αναφέρομαι στους ενηλίκους που είναι εκείνοι που χτίζουν με τον εμβολιασμό το τείχος ανοσίας».

Για τα εμβόλια είπε:

«Έχουμε πλέον τα εμβόλια για να την καταπολεμήσουμε και τα σχολεία να ξεκινήσουν δια ζώσης στις 13 ΣεπτεμβρίουΟι όροι παραμένουν οι ίδιοι με τον Ιούνιο. Στις τάξεις μπαίνουν χωρίς τεστ όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και τα παιδιά με 2 αυτοδιαγνωστικά τεστ, για τους υπόλοιπους ενήλικες είναι υποχρεωτικό το εργαστηριακό τεστ».

Θυμίζουμε πως το Υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει πως οι καθηγητές οφείλουν είτε να έχουν εμβολιαστεί, είτε να προσκομίσουν πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ.

Δείτε επίσης: Κλιματική αλλαγή: Το «αντίδοτο» στα προβλήματα που προκαλεί στη δενδροκομία

Loading