Συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Βλάση με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα

Συνάντηση στο κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας είχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας – Συζητήθηκαν θέματα του απόδημου Ελληνισμού και του Αγίου Όρους.

Ο κ. Βλάσης είπε ότι με συζήτησε με τον κ. Τζιτζικώστα για πρωτοβουλίες που πρόκειται να στηρίξουν και οι δύο από κοινού, προκειμένου όλο και περισσότεροι απόδημοι Έλληνες να επισκεφτούν την πατρίδα τώρα που άνοιξαν τα σύνορα. Μάλιστα, εξέτασαν το ενδεχόμενο να υπάρχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, περίπτερο για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι εκτός των συνόρων βρίσκεται μία άλλη Ελλάδα, η οποία αποτελεί σημαντική δύναμη και δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι τώρα έτσι όπως θα έπρεπε, ενώ συνεχάρη τον κ. Βλάση για τη δουλειά που κάνει στον τομέα των αποδήμων Ελλήνων. Δήλωσε επίσης ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να στηρίξει θεσμούς αποδήμων Ελλήνων στις χώρες όπου ζουν.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών έφτασε στη Θεσσαλονίκη από το Άγιον Όρος, όπου βρέθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα Ιερά Επιστασία και είπε ότι διαπίστωσε πως έργα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη μοναστική Πολιτεία του Άθω προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και τον τελευταίο έναν χρόνο έχουν γίνει έργα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Βλάσης και ο κ. Τζιτζικώστας τόνισαν ότι θα αναπτύξουν πρωτοβουλίες με στόχο την ανάδειξη του Αγίου Όρους για την προσέλκυση πιστών και τουριστών.

Δείτε επίσης: ΚΥΤ Μόριας: Μνημόνιο συνεργασίας για να αποκατασταθεί η περιοχή

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading