Συνάντηση Πέτσα – Πατούλη για αντιπλημμυρικά έργα

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα αλλά και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη σημερινή συνάντηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη να υπάρχει ένας συντονισμός δράσεων μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων με τους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή χρονοτριβή στην υλοποίηση των απαραίτητων για την προστασία των πολιτών αντιπλημμυρικών έργων, με δεδομένο το έκτακτο των συνθηκών.

Από την πλευρά ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον υπουργό πως η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη εντατικοποιήσει τις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμού των ρεμάτων ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας αλλά και ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως με δεδομένο ότι διαθέτει τεχνογνωσία και έμπειρα στελέχη, αλλά και τις σημαντικές συνέργειες που έχει με επιστημονικούς φορείς υψηλού κύρους σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, έχει τη διάθεση να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια, με την προϋπόθεση να διαθέτει τα κατάλληλα νομοθετικά και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Επίσης ο κ Πατούλης είπε: «Σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε απαιτούνται η επιτάχυνση των χρονοβόρων διαδικασιών που ισχύουν σήμερα, μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών, αλλά και η διασφάλιση πόρων για να κινηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά. Σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός της κεντρικής κυβέρνησης και ακολούθως όλοι μαζί να ενεργήσουμε με γνώμονα και προτεραιότητα την καλύτερη προστασία των πολιτών».

Τέλος, ο κ Πέτσας συμφώνησε στην ανάγκη συνεχούς συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των σχετικών δράσεων που απαιτούνται και υπογράμμισε ότι θα υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των παρεμβάσεων που θα δρομολογηθούν.

Δείτε επίσης: Χαλκιδική: Χειροπέδες σε πρόεδρο ομάδας – Ζητούσε λεφτά για δελτίο ποδοσφαιριστή

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading