Συναντήσεις Γ. Αγγελοπούλου με τις ηγεσίες των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στο πλαίσιο των θεσμικών επαφών που πραγματοποιεί η επιτροπή, είχε σήμερα συναντήσεις με τους επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.  

Αναλυτικότερα, η κυρία Αγγελοπούλου επισκέφθηκε την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου και Βασίλειο Πλιώτα, αντίστοιχα, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σαρπ και τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η κυρία Αγγελοπούλου ενημέρωσε την ηγεσία των τριών δικαστηρίων για το μέχρι τώρα έργο της Επιτροπής, και τις δράσεις που προετοιμάζονται για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, ενώ συζητήθηκαν τρόποι συμμετοχής των δικαστικών στις εκδηλώσεις της επετείου. Ακόμη, κατά την επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, συζητήθηκε το ζήτημα της δράσης που έχει προαναγγείλει το δικαστήριο αυτό, με αφορμή την επέτειο, και τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν. Συγκεκριμένα, η δράση αφορά την εκπόνηση μελετών υπό τον γενικό τίτλο «Το Ελεγκτικό Συνέδριο, δημιούργημα της Επανάστασης του 1821».

Η πρόεδρος της Επιτροπής, μεταξύ των άλλων δήλωσε, πως «η ανταπόκριση των Ελλήνων στο κάλεσμα για συνδιαμόρφωση του προγράμματος της επετείου, είναι εντυπωσιακή. «Η Δικαιοσύνη της χώρας διαδραμάτισε στα 200 χρόνια της σύγχρονης Ιστορίας μας έναν κομβικό ρόλο. Αποτέλεσε τον θεματοφύλακα του κράτους δικαίου και τον εγγυητή της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής. Στάθηκε δίπλα στον πολίτη, προστατεύοντας τα δικαιώματά του. Ήλεγξε τις πράξεις της διοίκησης, αποτρέποντας καταχρήσεις κρατικής εξουσίας.

Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Συνέβαλε στην υπέρβαση κακοδαιμονιών και στην αποκατάσταση αδικιών». 

©Πηγή: amna.gr

Loading