Συναγερμός σε νησί: Θετική στον κορονοϊό ιερόδουλη

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές η επιβεβαίωση ότι μία ιερόδουλη έχει προσβληθεί από κορονοϊό, με κίνδυνο να δημιουργηθεί εστία διασποράς.

Το συγκεκριμένο κρούσμα επιβεβαιώθηκε σε νησί  και αμέσως κινητοποιήθηκε ο δήμος του νησιού, ζητώντας από τον ΕΟΔΥ και τις συναρμόδιες υπηρεσίες άμεση συνδρομή για την ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας.

Ένα ακόμη γεγονός που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι στενό συγγενικό της πρόσωπο εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία και έρχεται σε καθημερινή επαφή με κόσμο. Σημειωτέον δε πως για το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο αναμένεται το αποτέλεσμα του τεστ για τον κορονοϊό.

Μολαταύτα, η μεγάλη δυσκολία είναι να ιχνηλατηθούν οι επαφές της ίδιας της γυναίκας, αφού έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους. Ήδη, της έχει ζητηθεί να δώσει τα ονόματα όσων γνωρίζει προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ με την απειλή εισαγγελικής εντολής για να το κάνει, ωστόσο και πάλι είναι μάλλον απίθανο να γνωρίζει όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος του νησιού είναι δυσαρεστημένο από το έλλειμμα ενημέρωσης για το αποτέλεσμα της ιχνηλασίας, παρόλο που όμως λέει έχει μιλήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δείτε ακόμη: Σε ποιους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας – Αναλυτικά τα καταστήματα

Loading