Συγκλονιστική κατάθεση του 28χρονου αστυνομικού στην ανακρίτρια: “Τα χτυπήματα μειώθηκαν όταν θεώρησαν ότι… είχα πεθάνει”

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση που έδωσε ο 28χρονος αστυνομικός της ΔΡΑΣΗ στην ανακρίτρια, για τα όσα έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της 9ης Μαρτίου.

Θυμίζουμε ότι ο αστυνομικός είχε δεχθεί άγρια επίθεση από πλήθος ατόμων, τα οποία, όπως αποκάλυψε, έφτασαν στο σημείο να πάρουν τμήματα του εξοπλισμού του, όπως τους γεμιστήρες του όπλου του.

«Αισθάνθηκα έναν καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι φωνάζοντας “σκοτώστε τον”. Ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φτάνει το τέλος μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, έγινε και πιο συγκεκριμένος: «Αισθάνθηκα από πίσω μου κάποιον να ορμάει επάνω μου, να με πιάνει από το λαιμό και ρίχνοντάς με κάτω, να μου τραβάει το κράνος με το χέρι του, προκειμένου να βγει. Το κράνος όντως βγήκε, παρ’ όλο που ήταν ασφαλισμένο στο λαιμό μου».

Στη συνέχεια ο άτυχος άνδρας περιέγραψε στην ανακρίτρια την κλιμάκωση της επίθεσης: «Όσο βρισκόμουν στο έδαφος αισθάνθηκα αρχικά ένα λάκτισμα επάνω μου και στη συνέχεια ένα καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι, φωνάζοντας παράλληλα “σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο”, “θα πεθάνεις κωλόμπατσε”. Εγώ προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου γιατί αισθανόμουν να το τραβάνε από τη θήκη μου. Προσπάθησα να προστατέψω όσο μπορούσα το σώμα μου και το κεφάλι μου με τα χέρια μου, καθώς ένιωθα ένα τεράστιο πλήθος να με χτυπάει. Εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχε η προστασία της ζωής μου και του όπλου μου για να μη συμβεί κάτι χειρότερο εάν το έπαιρναν».

“Νιώθω ότι έγινε ένα θαύμα που ζω…”

Σύμφωνα με τον ένστολο κάποιοι από αυτούς που τον χτυπούσαν «πήραν κομμάτια από τον εξοπλισμό μου και από ό,τι συνειδητοποίησα μου έλειπαν γεμιστήρες. Από τη στιγμή που ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου με χτυπούσε στο κεφάλι με σκοπό να με σκοτώσει δεν θα δίσταζε παίρνοντας το όπλο μου να με πυροβολήσει και κάποιος. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω. Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου».

Ο 28χρονος αστυνομικός φέρεται να λέει πως όλο το περιστατικό διήρκεσε περίπου 2 λεπτά, με τα χτυπήματα να μειώνονται όταν οι επιτεθέμενοι κατάλαβαν ότι έχασε τις αισθήσεις του. «Θεωρώ ότι, επειδή έχασα τις αισθήσεις μου, το πλήθος νόμιζε ότι είχα πεθάνει, οπότε και μείωσε τα χτυπήματα σε βάρος μου. Νιώθω ότι έγινε ένα θαύμα που ζω. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ήλθε το τέλος, ότι δε θα ξαναντικρύσω τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τώρα πλέον προσπαθώ να ανακάμψω ψυχολογικά και σωματικά», κατέληξε ο ένστολος.

Δείτε επίσης: Νέα Σμύρνη: Απολογείται ο βασικός κατηγορούμενος για την επίθεση στον Αστυνομικό

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading