Στον Πειραιά 75 πρόσφυγες και μετανάστες

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος», μεταφέροντας 75 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Αντιδράσεις κατοίκων

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε περιοχές της ενδοχώρας. Στη Νάουσα της Ημαθίας κάτοικοι πραγματοποίησαν νέα κινητοποίηση αντιδρώντας για την άφιξη προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με τον δήμο της Νάουσας, τις τελευταίες ημέρες εγκαταστάθηκαν σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης 193 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά.

Πέτσας: Μέχρι 1% του πληθυσμού κάθε περιφέρειας οι μετανάστες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε ζήτημα εθνικής σημασίας το μεταναστευτικό-προσφυγικό και τόνισε πως είναι ξεκάθαρη εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η δίκαιη κατανομή των ανθρώπων που μεταφέρονται από τα νησιά σε όλη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας είπε πως τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια καθώς και ότι ενισχύονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας.

Επίσης ο κ. Πέτσας ανέφερε πως προωθείται η κατασκευή νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους εισήλθαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο. «Να ξέρουν, δηλαδή, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη χώρα και δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο την επιστροφή τους» τόνισε.

Loading