Στον Έβρο οι Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοΐδης: “Δεν παραβιάζονται τα σύνορά μας” (pic & vids)

«Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φράχτη μήκους 40 χιλιομέτρων” μετά τα περσινά γεγονότα

Στην Έβρο βρέθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αφού προσγειώθηκαν με το στρατιωτικό αεροπλάνο στην Αλεξανδρούπολη, στη συνέχεια μετέβησαν στις Καστανιές και στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1.

Οι δυο Υπουργοί, δήλωσαν πως τα σύνορα της χώρας μας δεν πρόκειται να παραβιαστούν, και πως η χώρα μας προστατεύεται όταν απειλείται η ασφάλειά της.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην πολύ καλή φύλαξη των συνόρων και αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη βοήθεια της αστυνομίας αλλά και γενικά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια είπε: «Εξετάσαμε τρόπους ενίσχυσης των συνόρων. Η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Χρειάζεται σχέδιο, οργάνωση, δουλειά και ετοιμότητα. Αποδείχθηκε πως όλα αυτά υπάρχουν».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

“Η αφγανική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σφαίρα και πιθανότητες μεταναστευτικών ροών. Είναι γνωστό ότι εμείς ως ευρωπαϊκή χώρα συμμετέχουμε στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπου λαμβάνονται μια σειρά από αποφάσεις. Ωστόσο, ως χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε απαθείς τις πιθανές επιπτώσεις».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του αναφέρθηκε και στα δημοκρατικά δικαιώματα των ανθρώπων λέγοντας:

«Στηρίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών που μπορεί να προκύψουν». Σύμφωνα με τον υπουργό, η εντολή του πρωθυπουργού είναι ότι «αποτελεί απόφασή μας η υπεράσπιση και ασφάλεια των συνόρων μας. Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα. Δεν θα επιτρέψουμε ασύντακτες και άτακτες κινήσεις».

Μετά αναφέρθηκε και στα όσα έλαβαν χώρα πέρυσι στον Έβρο λέγοντας πως «έχουμε μια σημαντική αναβάθμιση των συστημάτων ασφάλειας και προστασίας των συνόρων μας».

Από τότε, συνέχισε «ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φράχτη μήκους 40 χιλιομέτρων, σε κρίσιμα σημεία των συνόρων μας, παρέμβρια και όχι μόνο, ένα έργο που είναι αξιοθαύμαστο που δημιουργεί δυνατότητες αποτροπής». Επιπλέον, σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «ολοκληρώθηκε το αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων μας που επισκεφθήκαμε σήμερα για πρώτη φορά, με τον κ. Παναγιωτόπουλο. Θέλω να σας πω ότι τεχνολογικά είναι εξαιρετικά εξελιγμένο με μεγάλες δυνατότητες και αποτελεσματικότητα στην επιτήρηση των συνόρων».

Στο τέλος αναφέρθηκε και στα επιχειρησιακά μέτρα λέγοντας πως «ήδη αποφασίστηκαν επιχειρησιακά μέτρα, που θα ξεδιπλωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, για περαιτέρω αποτρεπτική ικανότητα».

evros3

Δείτε επίσης: Προπονητής Μπαρτσελόνα: «Φανταστικός ο Κουτίνιο, θα παίξει πολύ αυτή τη σεζόν»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading