Στις φυλακές πατέρας και γιος για διακίνηση μεταναστών με ευρωπαϊκό ένταλμα

 Οι κατηγορούμενοι υπήκοοι Βουλγαρίας αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται

Στις φυλακές οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα ένας 53χρονος πατέρας και ο 20χρονος γιος του, Βούλγαροι, οι οποίοι συνελήφθησαν στη χώρα τους και παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές, ως ηγετικά στελέχη του κυκλώματος διακινήσεων μεταναστών, που εξαρθρώθηκε πριν ένα μήνα.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Βουλγαρία με ευρωπαϊκό ένταλμα και οδηγήθηκαν ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση.

Το κουβάρι του κυκλώματος ξετυλίχτηκε τον περασμένο Ιούλιο, όταν αστυνομικοί της διεύθ6υνσης αλλοδαπών σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία, πραγματοποίησαν συλλήψεις με τον συντονισμό της Europol και της Eurojust. 

Ισπανός υπουργός Εσωτερικών: "6.500 μετανάστες έχουν σταλεί πίσω στο Μαρόκο"

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι φέρονται ως μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη. 

Πενήντα άτομα κατηγορούνται ως ενεργά μέλη του δικτύου και φέρονται ότι οργάνωσαν 56 διακινήσεις 355 μεταναστών και προσφύγων από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι τον Ιούλιο του 2021. Σύμφωνα με τη δικογραφία εισέπρατταν από 2.000 έως 2.500 ευρώ από τον καθένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν συλληφθεί τουλάχιστον 35 οδηγοί- διακινητές που μετέφεραν μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Καμπούλ: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των νεκρών από την έκρηξη στο αεροδρόμιο

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading