Στις 18 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και 22 συνεργατών του για την υπόθεση των 600 δισ. δολαρίων

Για τις 18 Νοεμβρίου διακόπηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του ιδρυτή του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμη Σώρρα, και των 22 συνεργατών του, που κατηγορούνται για εξαπάτηση χιλιάδων πολιτών στους οποίους υπόσχονταν ότι θα διαγράψουν τα χρέη τους προς το ελληνικό δημόσιο μέσω ποσού 600 δισ. δολαρίων που διέθετε ο βασικός κατηγορούμενος.

Ο Αρτέμης Σώρρας και οι συνεργάτες του είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, για τις κακουργηματικές πράξεις της απάτης, της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, αλλά και για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι «παρέστησαν εν γνώσει τους ψευδώς σε μεγάλο αριθμό οφειλετών δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών οργανισμών, ότι ο Αρτέμης Σώρρας διέθετε αμύθητη περιουσία, με πηγή προελεύσεως την κληρονομιά 28 μετοχών της Τράπεζας Ανατολής».

Οι κατηγορούμενοι λάμβαναν 5 ευρώ από κάθε μέλος για την εγγραφή στην «Ελλήνων Συνέλευσις», 5 ευρώ μηνιαία συνδρομή κι από 5-200 ευρώ για την παραλαβή εξώδικης δήλωσης για διαγραφή των χρεών. Η δράση των κατηγορουμένων φέρεται να έχει προκαλέσει ζημιά στο Δημόσιο από τη μη εξόφληση χρεών εκατοντάδων πολιτών που πείστηκαν από τον κ. Σώρρα ότι θα διαγραφούν τα χρέη τους.

Η δίκη ξεκίνησε απόντος του προφυλακισμένου από τον Ιούνιο του 2018, κ. Σώρρα, ο οποίος με έγγραφό του, που ανέγνωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δήλωσε πως θα εκπροσωπηθεί από τον συνήγορο του καθώς «δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου».

Ο Αρτέμης Σώρρας έχει ήδη καταδικαστεί το 2017 σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για υπεξαίρεση ποσού 100.000 ευρώ, μετά από καταγγελία πρώην συνεργάτη του σε επιχείρηση με παιδότοπους.

Η δίκη διεκόπη, προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας οι νέοι συνήγοροι που διόρισαν τέσσερις εκ των κατηγορουμένων.

 

©Πηγή: amna.gr

Loading