ΣτΕ: Πρόσληψη 480 συνοριοφυλάκων

Εγκρίθηκε η πρόσληψη 480 συνοριοφυλάκων από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την σύσταση 480 νέων οργανικών επί θητεία θέσεων συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου.

Η πρόσληψη περισσότερων φυλακών στοχεύει στην αποτελεσματική φύλαξη των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.), που λειτουργούν στην Αττική, Κόρινθο, Ξάνθη και Δράμα, όπου κρατούνται παράτυποι μετανάστες.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος η πρόσληψη των 480 συνοριακών φυλάκων κρίνεται επιβεβλημένη, γιατί «αφενός μεν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού φαινομένου, αφετέρου δε θα αποτελέσει το πρόκριμα για την επιστροφή ικανού αριθμού» από το ένστολο προσωπικό των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας και αστυνομικών υπηρεσιών όλης της επικράτειας, που απασχολείται με απόσπαση στα ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α., «με άμεση απόρροια την παύση δαπανών οδοιπορικών, εκτός έδρας, διαμονής και διατροφής του εν λόγω προσωπικού και τη διάθεσή τους προς εκτέλεση της αποστολής του Σώματος στις περιοχές αρμοδιότητας των υπηρεσιών όπου ανήκουν οργανικά».

Στα 8.536.224 ευρώ ανέρχεται η δαπάνη για την πρόσληψη των συνοριοφυλάκων και θα καλυφθεί από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος.

Το σχέδιο διατάγματος με την υπ΄ αριθμ. 101/2020 γνωμοδότησή του κρίθηκε νόμιμο από το Ε΄Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Ευστρατίου και εισηγήτρια την πάρεδρο Θεώνη Κανελλοπούλου.

Δείτε ακόμη: Αμπελόκηποι: Τραγικός θάνατος άνδρα ύστερα από πτώση σε ακάλυπτο

Loading