Στ. Αγιάσογλου-ΟΣΥ: Αναβαθμίζονται οι οδικές συγκοινωνίες με κόστος 80 εκατ. ευρώ

Οι οδικές συγκοινωνίες της χώρας θα αναβαθμιστούν σε πολύ μεγάλο βαθμό με έργα το κόστος των οποίων θα φτάσει τα 80 εκατομμύρια και θα καλυφθεί από κονδύλια.

Τα προτεινόμενα έργα της ΟΣΥ Α.Ε. για χρηματοδότηση, με εξασφαλισμένους πόρους από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης, με στρατηγικούς άξονες προτεραιότητας που αφορούν τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, την Ενέργεια και τον Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, την Έρευνα και την Τεχνολογία, τόνισε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στέφανος Αγιάσογλου, στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021 στο ΜΕΓΑΡΟ Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Ο κ. Αγιάσογλου επισήμανε τις επιτυχίες της ΟΣΥ κατά του κορονοϊού, ενώ εξήρε τις προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού και των εργαζομένων της εταιρείας.

Σχετικά με το επενδυτικό πρόγραμμα της ΟΣΥ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε ότι τα έργα για χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αφορούν προμήθεια νέων αντιρρυπαντικών λεωφορείων (υβριδικών και ηλεκτρικών), αναβάθμιση κτηριακών υποδομών, νέες τεχνολογίες στην παραγωγική διαδικασία (Logistics, προμήθεια ανταλλακτικών, συντήρηση), δωρεάν WI-FI σε όλα τα οχήματα της ΟΣΥ, εναλλακτικούς τρόπους προμήθειας εισιτηρίων και την ανάπτυξη συγκοινωνίας σε τουριστικούς και πολιτιστικούς προορισμούς. Και ξεκαθάρισε, ότι δεν προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας αλλά η ενίσχυση της άριστης συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα.

«Σε 3-4 χρόνια θα έχουμε μία τελείως διαφορετική εικόνα στον τομέα των αστικών Συγκοινωνιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το τρέχον έτος και παρά τις αντίξοες συνθήκες με τη πανδημία, προκηρύχθηκε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης 423 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων, τονίζοντας την καινοτομία στην υλοποίηση των σχεδίων.

«Έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε κατά περίπου 30% τη διαθεσιμότητα του στόλου από τα 850 που ήταν το 2019, οργανώνοντας τα επίπεδα συντήρησης και δημιουργώντας παράλληλα ένα ισχυρό σύστημα παραγγελιών και προμήθειας ανταλλακτικών», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ.

Στον τομέα των συγκοινωνιών, ο κ. Αγιάσογλου υποστήριξε ότι η συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, η επαναφορά του στόλου και τα αυξημένα ποσοστά διαθεσιμότητας, σε συνδυασμό με τις τελευταίες προσλήψεις προσωπικού, έχουν αναστρέψει το αρνητικό κλίμα εναντίον των Οδικών Συγκοινωνιών, καθώς επιτυγχάνονται υψηλά ποσοστά παραγωγής συγκοινωνιακού έργου που ξεπερνούν το 98%.

Δείτε επίσης: Ο Αντιδήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Νέστωρας Λαφαζανίδης στην Politic: «Στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είσαι πάντα παρών. Υπάρχει πολύ διάθεση και δίψα για έργο»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading