Σούπερ μάρκετ – λιανεμπόριο: Τι θα ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων φέρνει αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και του λιανεμπορίου – Αναλυτικά η πρόταση των λοιμωξιολόγων

Η Επιτροπή δεν αποκλείει το επόμενο διάστημα και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να επανέλθει με πιο αυστηρές προτάσεις.

Η εισήγηση της επιτροπής

Η εισήγηση της επιτροπής για τα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο είναι να επιτρέπεται 1 άτομο ανά 9 τ.μ. ενώ δεν υπάρχει κάποια αλλαγή για τη χρήση μάσκας που είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους.

Παρόλα αυτά η κατάσταση είναι ακόμη εύθραυστη, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα «απειλεί» να φέρει πιο σκληρά μέτρα και κυρίως στους ανεμβολίαστους, όπως φαίνεται και από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την εστίαση.

Στο «στόχαστρο» των αλλαγών μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι και σκοπός είναι να “περιοριστεί” η μετακίνησή τους

Σύμφωνα με την εισήγηση λοιπόν, η πρόταση περιλαμβάνει τα εξής:

– Σούπερ μάρκετ – λιανεμπόριο: 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα

– Συνέδρια μόνο για εμβολιασμένους, οι ανεμβολίαστοι μόνο με ηλεκτρονικη συμμετοχή

Ωστόσο, αν η καταγραφή των κρουσμάτων χτυπήσει “κόκκινο”, η Επιτροπή πιθανότατα να εισηγηθεί υποχρεωτικά rapid test για το λιανεμπόριο ή επαναφορά του click away για τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζουμε ότι η εισήγηση των ειδικών δεν επιφέρει από μόνη της αλλαγές, καθώς η κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει εάν τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν. 

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι εφόσον το εμβόλιο διατίθεται δωρεάν και εύκολα στα εμβολιαστικά κέντρα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους αμετάπειστους

Δείτε επίσης: Καταρρίπτονται πέντε μύθοι για τον κορονοϊό

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading