Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στη Θεσσαλονίκη: Ο ΟΦΚΑΘ εκπαιδεύει προσωπικό σε κατάστημα εστίασης

Κατάστημα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης ανέλαβε να εκπαιδεύσει επαρκώς το προσωπικό του στην παροχή πρώτων βοηθειών.


Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Τριακτίς» σε συνεργασία με τον ΟΦΚΑΘ, οργάνωσε ένα ενημερωτικό σεμινάριο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζουν τα άτομα που έρχονται αντιμέτωπα με περιστατικά όπως για παράδειγμα εγκεφαλικό, πνιγμό, ανακοπή, επιληπτικές κρίσεις κτλ.


Το σεμινάριο συντόνισε ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος και ο γιατρός και μέλος της εθελοντικής ομάδας Αποστολίδης Κυριάκος (Χειρουργός Παίδων και ειδικά εκπαιδευμένος στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ΕΚΑΒ).

Τι είναι ο ΟΦΚΑΘ; Λίγα λόγια για τη δράση του


Ο ΟΦΚΑΘ είναι μια εθελοντική διασωστική μονάδα. Ιδρύθηκε το 2007 και αποτελείται από μια μεγάλη ομάδα δασοπυροσβεστών, πιστοποιημένων από την Πυροσβεστική Ακαδημία, καθώς και από εκπαιδευμένους εθελοντές διασώστες. Από τον Μάϊο του 2008, ο ΟΦΚΑΘ είναι ενταγμένος στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με Αρ.Μητρώου 55/2008. Η οργάνωση Γραμμής Ζωής Silver Alert, τιμά τον ΟΦΚΑΘ με ένα ξεχωριστό βραβείο για την προσφορά του στην εύρεση αγνοούμενων ατόμων. Ο κύριος Ράμος και η ομάδα του στην αρχή της πανδημίας είχαν αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την επικινδυνότητα του κορονοϊού. Επίσης ο ΟΦΚΑΘ είναι επίσημος συνεργάτης της εκπομπής «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, καθώς συμμετέχει ενεργά στις υποθέσεις της.

Ο σκοπός της ομάδας είναι

α) Διαφύλαξη του φυσικού πλούτου
β) Αντιμετώπιση φυσικών και μαζικών καταστροφών
γ) Έρευνα διάσωση αγνοουμένων ατόμων
δ) Πρώτες βοήθειες – Υγειονομικές καλύψεις
ε) Εκπαιδευτικά σεμινάρια – Ασκήσεις – Ημερίδες

Δηλώσεις

Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμμος στην κάμερα του politic δήλωσε: «Eίμαστε κοντά στον συνάνθρωπο και στο φυσικό περιβάλλον. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη του «Τριακτίς» γιατί πραγματικά είχε την ευαισθησία να εκπαιδεύει το προσωπικό του στις πρώτες βοήθειες».

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με τη σειρά του δήλωσε:

«Δεν είμαστε εδώ μόνο για τον οβολό μας και την εξυπηρέτηση των πελατών. Είμαστε εδώ για να εμπλουτίσουμε ο ένας τον άλλον. Δεν θέλουμε μόνο να είμαστε αρεστοί, θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και Άνθρωποι με Α κεφάλαιο. Σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν σεμινάρια αστικής πυρόσβεσης και εντός των προσεχών ημερών θα πραγματοποιηθούνε εθελοντικές δράσεις καθαριότητας στον περιβάλλοντα χώρο εκτός καταστήματος».

Δείτε επίσης: Βίλια: Καλύτερη η εικόνα – Επιχειρούν τα δύο ρωσικά μεγαθήρια “Ιλιούσιν” με άλλα 22 εναέρια (video + photos)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading