Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 6χρονος στην Κρήτη

Σε καταστολή, στη μονάδα εντατικής θεραπείας και σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται ο 6χρονος που την Τετάρτη κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Το 6χρονο παιδί νοσηλεύεται στην Εντατική Παίδων του νοσοκομείου σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Δεν έχει ξεφύγει ακόμα τον κίνδυνο. Χρειάζεται χρόνος. Οι θεράποντες γιατροί αυτή τη στιγμή παρακολουθούν συνεχώς το παιδί βλέποντας πώς αντιδρά στην αγωγή που του έχουν χορηγήσει. Οι γιατροί βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του παιδιού και έχουν κάνει μία μεγάλη γκάμα εξετάσεων θέλοντας να αποκλείσουν μία σειρά παθολογικών αιτιών», τόνισε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιάννης Φανουργιάκης.

Στο πλευρό του οι γονείς

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και κοντά στο 6χρονο παιδί τους βρίσκονται από την Τετάρτη οι γονείς του.

Ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους για να βρίσκονται δίπλα στον μικρό, έχοντας όμως προηγηθεί σύλληψή τους από τις αστυνομικές αρχές για παραμέληση ανηλίκου.

Όπως τόνισε και ο κ. Φανουργιάκης υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις πάγια διαδικασία. «Κάθε φορά που έρχεται οποιοδήποτε ανήλικο στο νοσοκομείο κατ’ αρχήν ενημερώνεται το αστυνομικό τμήμα, στη συνέχεια ο εισαγγελέας Ανηλίκων και στη συνέχεια οι Κοινωνικές Υπηρεσίες.»

Loading