Ρόδος: Σχεδόν 200 Ολλανδοί τουρίστες φθάνουν στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος για ασφαλείς διακοπές

Περίπου 200 Ολλανδοί τουρίστες αντάλλαξαν το lockdown στη χώρα τους με οκτώ ημέρες εθελοντικού περιορισμού σε ένα ελληνικό θέρετρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρόιτερς.

Το ταξίδι οργανώθηκε στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, ώστε να διαπιστωθεί αν μπορούν να οργανωθούν ασφαλείς διακοπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Με αντίτιμο 399 ευρώ, οι συμμετέχοντες εξασφαλίζουν πρόσβαση που περιλαμβάνει τα πάντα (“all inclusive”) στις πισίνες, τα εστιατόρια και λοιπές εγκαταστάσεις του Hotel Mitsis Grand Beach στη Ρόδου, αλλά τίποτα περισσότερο.

Συνεπώς, καλούνται να αρκεστούν στο να βλέπουν τη θάλασσα από το δωμάτιό τους ή τους υπαίθριους χώρους του ξενοδοχείου, καθώς δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να φύγει από το θέρετρο, στο οποίο θα είναι οι μοναδικοί επισκέπτες.

“Απολαμβάνω πραγματικά να βρίσκομαι μακριά από τον συνηθισμένο μου χώρο και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα βγαίνω από το ξενοδοχείο θα πρέπει να το ρυθμίσω, αλλά είναι μια χαρά”, ανέφερε η γραφίστρια Έιμι Σμούλντερς πριν την αναχώρηση για το νησί των Δωδεκανήσων μαζί με την αδελφή της.

“Εξακολουθούν να είναι διακοπές, εξακολουθεί να υπάρχει ήλιος, αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Στο ξενοδοχείο διαμονής τους, οι επισκέπτες οφείλουν να κρατούν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους, ενώ θα υποβληθούν σε αρκετά τεστ κορονοϊού, πριν, στη διάρκεια και μετά το ταξίδι τους. Φυσικά, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημέρες μετά την επιστροφή στη “βάση” τους.

Παρά τους συγκεκριμένους περιορισμούς, η ζήτηση για το ταξίδι ήταν μεγάλη, με περίπου 25.000 ανθρώπους να δηλώνουν ενδιαφέρον τον περασμένο μήνα, με την ελπίδα να εξασφαλίσουν εισιτήριο.

Το ολλανδικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Sunweb, που διοργάνωσε το υποστηριζόμενο από την κυβέρνηση ταξίδι, ευελπιστεί πως το πείραμα θα φανερώσει ότι ο κόσμος μπορεί να απολαύσει τις διακοπές, ακόμη και με ένα αυστηρό καθεστώς ασφάλειας, αλλά και το ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του τουρισμού.

“Για τη βιομηχανία ταξιδίων είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν νομίζω ότι πολλές εταιρίες θα επιβιώσουν άλλο ένα καλοκαίρι χωρίς ταξίδια”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunweb Μάτις τεν Μπρινκ, προσθέτοντας οτι ο  περιορισμός των ανθρώπων σε θέρετρα, ωστόσο, πιθανόν να μην είναι η λύση μακροπρόθεσμα και να καταλήξει:

“Αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Άρα στην επόμενη δοκιμή μπορεί πιθανόν ο κόσμος να μπορεί πράγματι με έναν ελεγχόμενο τρόπο να βγει από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου”.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Νεκρός ένας πυροσβέστης και δύο τραυματίες από τεράστια πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading