Ρόδος: Έφτασαν χθες οι πρώτοι 180 Βρετανοί τουρίστες

Με δυο πτήσεις από Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ στο νησί των Δωδεκανήσων οι 180 τουρίστες από τη Βρετανία- Τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταρασλιάς.

Οι πρώτοι 180 Βρετανοί τουρίστες έφτασαν στη Ρόδο χθες, στις 13.00, με δύο πτήσεις της TUI από Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ (αναμένεται άλλη μία πτήση στις 5:30 το απόγευμα από Λονδίνο με άλλους 79 επιβάτες), παρά τους περιορισμούς που ισχύουν και τις προτροπές της κυβέρνησης τους να αποφεύγουν χώρες ενταγμένες στην πορτοκαλί λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως η Ελλάδα, λόγω της πανδημίας.

«Κανείς περιορισμός και καμία καραντίνα δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να επισκεφθούμε το αγαπημένο μας νησί και να απολαύσουμε τον ήλιο, τη θάλασσα, το καλό φαγητό, όπως κάνουμε για 20 και πλέον χρόνια, μα πάνω απ΄ όλα να δούμε και πάλι τους φίλους μας και να χαρούμε τη ροδίτικη φιλοξενία» τονίζουν σε δηλώσεις τους οι πρώτοι Βρετανοί που αφίχθησαν το μεσημέρι στη Ρόδο και άλλοι, δείχνοντας την αγάπη τους για το νησί, επισημαίνουν: «Η Ρόδος αποτελεί για μας επιλογή ζωής για αυτό και αποφασίσαμε να παντρευτούμε στο παντρευτούμε στο νησί την ερχόμενη εβδομάδα». 

Παράδοση απόλυτα συνυφασμένη με την παροιμιώδη φιλοξενία των Ροδίων προς όλους τους επισκέπτες του νησιού, αποτελεί πλέον η θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στους πρώτους Βρετανούς τουρίστες η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Κώστα Ταρασλιά, παρόντος και του ειδικού συμβούλου Τουρισμού και Πολιτισμού Δήμου Ρόδου, Σάββα Πάττα.

Παράλληλα, στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων μοίρασαν δώρα και έντυπο υλικό.

Την ίδια στιγμή, σαφώς ικανοποιημένος από τον ενθουσιασμό των επισκεπτών από την Βρετανία εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταρασλιάς αναφέροντας: «Οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες κατέφτασαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου, παρά τη σύσταση της κυβέρνησής τους να αποφύγουν τις πορτοκαλί χώρες και γνωρίζοντας ότι πρέπει να παραμείνουν σε δεκαήμερη καραντίνα στη χώρα τους μετά από διακοπές στο εξωτερικό. Η επιλογή της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Ρόδου είναι συγκινητική και επιβεβαιώνει την καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού για το καλοκαίρι 2021 με σύνθημα “ All you want is Greece”, όμως μας δημιουργεί την υποχρέωση να τηρήσουμε ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα προστασίας και το πρόγραμμα εμβολιασμού».

Δείτε επίσης: Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου: Βραβεύτηκε με δύο Γαλάζιες Σημαίες για την Ακτή Βουλιαγμένης και την Ακτή Κάμπινγκ Φαναρίου – Κομοτηνής

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading