Πυροσβεστική: “Η φωτιά στο Σέιχ-Σου δεν προκύπτει από εμπρησμό”

Η φωτιά που καίει το Σέιχ – Σου δεν είναι αποτέλεσμα εμπρηστική ενέργειας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Thestival υπάλληλος του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας – Προληπτική εκκένωση στο Φιλίππειο.

Όπως είπε, βάση του αρχικού σημείου από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, προκύπτει ότι «δεν έχουμε εμπρηστική ενέργεια και δεν υπήρχε πρόθεση.»

Αυτήν την ώρα στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες και 22 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν από τρία καναντέρ και τρία ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις στις εστίες της φωτιάς. Στην κατάσβεση επιχειρεί και το ρωσικό θηρίο “Beriev”.

Με εντολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, η πολιτική προστασία του δήμου βρέθηκε στο Σέιχ Σου για να συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής. Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και οχήματα του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Η Αστυνομία επικουρεί στο έργο των πυροσβεστών για την διέλευση των οχημάτων, ενώ υπενθυμίζεται ότι παραμένει κλειστή η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Μουδανίων με κατεύθυνση προς τα δυτικά και από τον κόμβο Ευκαρπίας προς τα ανατολικά.

Είχε δοθεί προληπτική εντολή εκκένωσης στο Φιλίππειο, ενώ έχει κλείσει ο δρόμος για τα οχήματα.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία έχει απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση στην περιφερειακή οδό, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστών.

Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει καμία εστία να καίει.

Δείτε επίσης: Φωτιά Σέιχ-Σου: Συνεχείς ρίψεις νερού στα μέτωπα της πυρκαγιάς (Δείτε το video)

Loading