Πυρκαγιές: Η Ρωσία στέλνει τα θηριώδη αεροσκάφη Ilyushin στην Ελλάδα

Η Ρωσία έστειλε επιπλέον βοήθεια στη χώρα μας με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin – Ο κ Μητσοτάκης μεσω της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν ευχαρίστησε θερμά για τη βοήθεια.

Ο πρόεδρος Πούτιν έκανε αποδεκτό το ελληνικό αίτημα για αποστολή επιπλέον βοήθειας για ενίσχυση του έργου κατάσβεσης των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα.

Στην Ελλάδα ήδη λαμβάνει μέρος στην αεροπυρόσβεση ένα Beriev που έχει ενοικιαστεί από την αρχή της αντιπυρικής σεζόν. Οι λεπτομέρειες οριστικοποιήθηκαν σε επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον ρώσο υπουργό Μεταφορών, Βιτάλι Σαβέλιεφ.

Σε tweet η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα επισημαίνει ότι έγινε δεκτό από τον πρόεδρο Πούτιν το αίτημα της Ελλάδας για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία. «Η ανταπόκριση θα είναι άμεση», επισημαίνεται.

Επίσης, τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε επίσης τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει», γνωστοποίησε μέσω Twitter ο κ. Δένδιας.

Δείτε επίσης: Εύβοια: Πύρινο μέτωπο απειλεί το Ασμήνιο – Μήνυμα για εκκένωση του χωριού

Loading