Πυργαγιές: Σε λειτουργία από σήμερα δύο ψηφιακές πλατφόρμες για τους πυρόπληκτους (vid)

Ανοίγει σήμερα, Τετάρτη, η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων

Οι δύο ψηφιακές πλατφόρμες μέσω των οποίων θα υποβληθούν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων (arogi.gov.gr) και θα διατεθούν δωρεές (https://e-dorees.gov.gr/), θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία από σήμερα το απόγευμα καθώς οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν ολοκληρωθεί ή θα ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Με βάση το πόρισμα των ελέγχων από τα κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, οι πολίτες που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ημερών θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, ώστε να λάβουν την προκαταβολή που δικαιούνται στο πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής, όσο και αποζημίωση για οικοσυσκευές.

Για κατοικίες η άμεση ενίσχυση ανέρχεται σε έως 20.000 ευρώ για κατοικία και έως 22.000 ευρώ για επιχειρήσεις.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα e-dorees.gov.gr όπου, με βάση την καταγραφή των πρώτων αναγκών των πυρόπληκτων φυσικά και νομικά πρόσωπα θα έχουν τη δυνατότητα, με τα στοιχεία του Taxis, να δηλώσουν την προσφορά τους σε χρήματα ή σε είδος.

Ηλεκτρονική και τηλεφωνική στήριξη στους πυρόπληκτους αγρότες παρέχεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με τα μέτρα αποζημιώσεων, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τις συνολικές δράσεις υποστήριξης παραγωγών και κτηνοτρόφων στις πυρόπληκτες περιοχές.

1. Στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1540 (που λειτουργεί ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο οποίο προστέθηκε Κέντρο Υποστήριξης Πυρόπληκτων Αγροτών).

2.Στην ηλεκτρονική σελίδα του ΥΠΑΑΤ, στην κατηγορία «Χρήσιμες Οδηγίες Διαχείρισης Πυρόπληκτων Εκτάσεων».

 

Δείτε επίσης: Κόρινθος – Σοκαριστικό περιστατικό: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες εν κινήσει (vid)

Loading