Προφυλάκιση για τον κατηγορούμενο κληρικό της επίθεσης με καυστικό υγρό – Τι δήλωσε στην απολογία του

Προσωρινή κράτηση αποφασίστηκε για τον πρώην ιερέα που κατηγορείται για ρίψη χημικού υγρού σε μητροπολίτες-μέλη του Συνοδικού Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου ,  που όρισε την καθαίρεση του για πειθαρχικά παραπτώματα στις 23 Ιουνίου.

Δεκτό έγινε το αίτημα του 37χρονου πρώην αρχιμανδρίτη από την ανακρίτρια για την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, που ζήτησε ο ίδιος αφού πρώτα επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα  «ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι ψυχικά ασθενής και να αρθεί ο καταλογισμός της πράξης» .

Συνολικά οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με την εμπλοκή εννέα ατόμων, επτά μητροπολιτών, ενός αρχιμανδρίτη και ενός αστυφύλακα. Ο θύτης προξένησε στα θύματα του «κίνδυνο ζωής, αποτέλεσμα το οποίο και επιδίωκες να επιφέρεις» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κατηγορητήριο.

Πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία αναλύεται η δράση του ως εξής: «εντός της Ιεράς Μονής Ασωμάτων-Πετράκη, περί ώρα 19:15, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, που συνεδρίαζε για την επικύρωση της απόφασης καθαίρεσης, έβγαλες από την τσάντα που έφερες μαζί σου, δυο φιάλες με καυστικό υγρό και με πρόθεση εκτόξευσες το περιεχόμενο τους προς το πρόσωπο, τον τράχηλο και τα άνω άκρα των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου και του αστυφύλακα ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία μέτρων τάξης στον ως άνω χώρο. Με τις ως άνω πράξεις σου προκάλεσες κίνδυνο ζωής, αποτέλεσμα το οποίο επιδίωκες, καθόσον το καυστικό υγρό εμφανίζει έντονη διαβρωτική των ιστών του ανθρωπίνου σώματος δράση, ενώ η εισπνοή των ατμών που προκαλεί, η επαφή του υγρού στο ανθρώπινο σώμα ή σε άλλα αντικείμενα, προκαλεί σοβαρές βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα».

Πλεόν, σε απολογητικό υπόμνημα που παραδώθηκε στην δικαστική λειτουργό, αναφέρει πως «είμαι απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό» ενώ δηλώνει πως συμπονεί τους παθόντες, τους συγγενείς και τους οικείους τους.

 Ο 37χρονος πρώην αρχιμανδρίτης ισχυρίζεται πως η υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε εξαρχής αφορά οικονομικές παραβάσεις, ύψους 10.000 ευρώ στην ενορία που υπηρετούσε μέχρι τότε «και όχι για ναρκωτικά όπως ψευδώς ειπώθηκε σε ΜΜΕ». Ακόμη τονίζει  πως για την κατηγορία που αφορά μικροποσότητα ναρκωτικών σε βάρος του το 2018 από συγκεκριμένα άτομα, ήταν μία «σκευωρία που μου είχαν στήσει…επειδή γνώριζα πράγματα», αφήνοντας υπόννοιες για παραπτώματα σχετικά με παιδοφιλία και ομοφυλοφιλία που διέπρατταν πρώην ιερείς με γνώση του μητροπολίτη.

 Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πριν ενάμιση μήνα αγόρασε έναντι 45 ευρώ, το καυστικό υγρό από «μία ομάδα χημική» μέσω διαδικτύου το οποίο χρησιμοποιείται για χρήση σε αγρούς και χόρτα, ενώ υποστηρίζει πως στόχευε να βλάψει τον εαυτό του «αν ήταν αρνητική η απόφαση του Συνοδικού δικαστηρίου…πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα να κάνω».

 Κλείνει με τον ισχυρισμό πως όταν του ανακοινώθηκε η καταδικαστική απόφαση έβγαλε το υγρό «σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής και έριξα πρώτα σε εμένα… ύστερα θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα». Αισθάνθηκε μεγάλη αδικία στο πρόσωπο του «γιατί η Εκκλησία ήταν και είναι η ζωή μου και η διαφυγή μου από τα ψυχικά προβλήματα τα οποία με διακατέχουν από παιδί».

Δείτε επίσης: Ιερέας – βιτριόλι: Πήραν εξιτήριο οι επτά Μητροπολίτες, παρέμεινε για νοσηλεία ο Αρχιμανδρίτης-Γραμματέας Συνοδικού

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading