Πρέσβης Κορέας: “Οι καρδιές των ανθρώπων στην Ελλάδα είναι ζεστές όσο ο ήλιος της”

Σε αποχαιρετιστήριο μήνυμά ο απερχόμενος πρεσβευτής της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα, Σουσόκ Λιμ, εκφράζει και τα συναισθήματά του για τη χώρα μας.

«Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μένα που υπηρέτησα τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα, το λίκνο του παναθρώπινου πολιτισμού» αναφέρει ο (Soosuk LIM).

«Θα ήθελα να σας αποχαιρετίσω με βαριά καρδιά, αφού ολοκληρώθηκε η θητεία μου στην Ελλάδα» ξεκινάει το μήνυμά του ο Σουσόκ Λιμ και εκφράζει τη δέσμευση πως «την πολύτιμη φιλία και την απλόχερη φιλοξενία που μου προσφέρατε θα τις φυλάω πάντοτε στα βάθη της καρδιάς μου».

«Την Ελλάδα την αισθάνομαι με θαλπωρή όχι μόνο λόγω της πανέμορφης φύσης της, αλλά και λόγω του ότι οι καρδιές των ανθρώπων σ’αυτό τον τόπο είναι ζεστές όσο ο ήλιος της» σημειώνει.

Εν συνεχεία, αναφέρεται στις ομοιότητες μεταξύ του ελληνικού και του κορεατικού λαού.

«Η τροχιά της σύγχρονης ιστορίας των δύο χωρών, τα συναισθήματα, και τα ήθη των λαών μας παρουσιάζουν εκπληκτική ομοιότητα, παρ’ ότι βρίσκεται μακριά η μία από την άλλη» σημειώνει χαρακτηριστικά και κάνει ειδική αναφορά στους Έλληνες βετεράνους του πολέμου της Κορέας.

«Αισθάνομαι τους Έλληνες βετεράνους του πολέμου της Κορέας και τους απογόνους τους σαν τον πατέρα και τα αδέλφια μου, επειδή και ο πατέρας μου ήταν βετεράνος του πολέμου της Κορέας» επισημαίνει.

Ο Σουσόκ Λιμ αποχωρεί από τη χώρα μας στις 4 Ιουνίου και επιστρέφει στο υπουργείο Εξωτερικών της Κορέας.

Δείτε επίσης: Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει τα στενά τζιν και τις χαίτες

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading