“Πράσινο φως” από την Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα 8 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των διανομέων ταινιών και των κινηματογράφων

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλαβε το ελληνικό πρόγραμμα ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των διανομέων ταινιών και των κινηματογράφων.

Ο χώρος του κινηματογράφου της χώρας μας είναι ένας από αυτούς που υπέστησαν το σοβαρότερο πλήγμα εξαιτίας της επδημίας του κορονοϊού.

Η έγκριση δόθηκε με βάση το προσωρινό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων και θα δοθεί σε μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Το μέτρο αυτό θα βοηθήσει τους δικαιούχους μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2020, που υπέστησαν σημαντικές απώλειες μετά το κλείσιμο των κινηματογράφων.

Κριτίριο για το χρηματικό ποσό που θα διατεθεί σε κάθε δικαιούχο αποτελεί ο αριθμός των θέσεων του κινηματογράφου, ενώ για τους διανομείς ταινιών το χαμένο εισόδημα. Σύμφωνα με την Επιτροπή το ελληνικό σύστημα συμφωνεί με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Πιο συγκεκριμένα, η ενίσχυση θα φτάνει μέχρι τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ για κάθε εταιρεία και θα έχει χορηγηθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Δείτε επίσης: Εκταμιεύτηκαν οι πρώτοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading