Περιφέρεια Θεσσαλίας: Αποκαθιστά την οδική ασφάλεια στο δρόμο Καστανιά – Μούχα ως το φράγμα λίμνης Πλαστήρα

Εργασίες αποκατάστασης για την οδική ασφάλεια ανακοίνωσε οτι ξεκινούν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αφού ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση έργου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας:

“Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για την αποκατάσταση της οδική ασφάλειας στην επαρχιακή οδό 10, στο τμήμα Καστανιά – Μούχα έως Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Οι δρόμοι μας ενώνουν, μας φέρνουν κοντά με ασφάλεια και αποτελούν συντελεστή της τουριστικής ανάπτυξης και της οικονομίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, προχωράμε στην αποκατάσταση του δρόμου Καστανιά-Μούχα έως Φράγμα, που υπέστη ζημιές από τον Ιανό, ενισχύοντας την ασφαλή προσβασιμότητα σε ένα προορισμό σπάνιου φυσικού κάλλους που υποδέχεται κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες. Τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανταποκρίνονται στις επιθυμίες των ανθρώπων, δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης, συντηρούν θέσεις εργασίας, μας πάνε όλους μαζί μπροστά» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο περιλαμβάνει:

-Άρση καταπτώσεων, καθαρισμό πρανών ανάντη και κατάντη και διαμόρφωση κοίτης χειμάρρων.

-Καθαρισμό σωληνωτών οχετών από φερτά υλικά και αποκατάσταση αυτών όπου απαιτείται.

-Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20.

-Καθαίρεση τμήματος επενδεδυμένης τάφρου.

-Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε διάφορα σημεία, με σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20.

-Κατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας με 3Α.

-Τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης”.

Δείτε επίσης: Έβρος: Μπλόκο σε 21,5 κιλά ηρωίνης με κατεύθυνση την Ελλάδα έβαλαν αστυνομικοί – Συνελήφθη αλλοδαπός

Loading