Πελώνη: Δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων μη εμβολιασμένων πολιτών (vid)

Έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 6,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς – 2,5 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους – Τι είπε για πανδημία, εμβολιασμούς, ελληνοτουρκικά, εργασιακά κ.α.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκίνησε την εισήγησή της κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υπογραμμίζοντας πως στόχος της Επιχείρησης «Ελευθερία» αυτήν την στιγμή είναι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού σε ηλικίες που εμφανίζουν διστακτικότητα.

«Κοινός στόχος τώρα είναι να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Στους μεγαλύτερους που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης, αλλά και στους νεότερους που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και μπορεί να γίνονται μεταδότες ενδεχόμενης νόσησης», είπε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη, ένω πρόσθεσε πως στα τέλη του μήνα αρχίζει ο εμβολιασμός κατ’ οίκον στους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο απολύσεων μη εμβολιασμένων πολιτών, η εκπρόσωπος απάντησε κατηγορηματικά: «Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Ο πρωθυπουργός έχει θέσει το πλαίσιο, αναφορικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών, η συζήτηση για το θέμα είναι ζωηρή και θα διεξαχθεί με κατανόηση».

Για το αν έχει καταλήξει η κυβέρνηση από που θα διατίθενται τα self test, η κυρία Πελώνη είπε πως έχει διασφαλιστεί η διανομή τους στην Επικράτεια και ότι υπάρχει συμφωνία έως τις 19 Ιουνίου. Τόνισε επιπλέον ότι ελπίζει πως θα συνεχίσουν έτσι και αν δεν καταστεί εφικτό θα αναζητηθούν και άλλοι τρόποι.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση:

Η κυρία Πελώνη διέψευσε ότι θα αφαιρεθεί ο όρος συναίνεση από τον βιασμό. Ειδικά στο θέμα αυτό ο κώδικας θα αυστηροποιηθεί, δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία. Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε», τόνισε η κυρία Πελώνη αναφορικά με την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Προσμένουμε σε ένα ήρεμο καλοκαίρι. Η ένταση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το εργασιακό νομοσχέδιο και τις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις, η κυρίαΠελώνη σχολίασε πως «με τσιτάτα και συνθήματα δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα της νέας γενιάς σε ένα εργασιακό περιβάλλον που αλλάζει ραγδαία. Σύντομα με το νέο νομοσχέδιο όλο θα αποτελέσει παρελθόν ώστε μην ταλαιπωρείται ο κόσμος».

Δείτε επίσης: Άγρια κόντρα Τσίπρα-Τασούλα στη Βουλή – Δείτε το βίντεο

Loading