Παυλάκης: «Δεν ξέρουμε όλη την αλήθεια για τον ιό – Πολλά στελέχη έχουν ξεφύγει από τα εμβόλια» (vid)

«Μας περιμένουν χειρότερα αφού οι μισοί Έλληνες σχεδόν δεν είναι εμβολιασμένοι» ανέφερε ο Γιώργος Παυλάκης

Ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης, φιλοξενήθηκε σατο OPEN και προειδοποίησε το Υπουργείο Παιδείας πως σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα κορονοϊού σε ένα τμήμα και αυτό δεν κλείσει, τότε όλα τα παιδιά θα τις επόμενες μέρες θα βρεθούν θετικά στον ιό.

«Μας περιμένουν χειρότερα αφού οι μισοί Έλληνες σχεδόν δεν είναι εμβολιασμένοι. Βλέπουμε επέκταση σε νεότερες ηλικίες και σε παιδιά δυστυχώς, παγκοσμίως». Επικαλείται δε την Αμερική που είναι «σε κατάσταση ανάγκης τα παιδιατρικά νοσοκομεία! Δεν ήταν προετοιμασμένοι».

Τον χειμώνα όπως ανέφερε μπορεί να ζήσουμε ξανά στιγμές…Θεσσαλονίκης με το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με τα λεγόμενά του να εντοπίζεται στα δημοτικά.

«Στο τέλος του χρόνου θα έχουμε μελέτες για να εμβολιαστούν τα παιδιά κάτω των 12. Για τα παιδιά στα γυμνάσια προτείνω γενικό εμβολιασμό».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να γίνει αν κάποιος μαθητής διαγνωστεί θετικός, λέγοντας:

«Αν δεν κλείνει ένα τμήμα όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα, όλα τα παιδιά θα κολλήσουν! Να το ξανασκεφτεί το υπουργείο Παιδείας». Πρόσθεσε δε ότι «οι τάξεις πρέπει να εξοπλιστούν με εξαεριστήρες. Θα βοηθούσε φοβερά, το ανοιχτό παράθυρο μόνο του δεν βοηθά».

Μιλώντας για τα παιδιά, είπε πως δεν πρέπει να φορούν υφασμάτινες μάσκες, αλλά «ειδικές πάνινες και μίας χρήσης».

Στο τέλος, μίλησε και για τις μεταλλάξεις και τα εμβόλια υπογραμμίζοντας πως «δεν ξέρουμε όλη την αλήθεια για τον ιο, ακόμη την ψάχνουμε». Σημείωσε επίσης ότι «πολλά στελέχη του ιού έχουν ξεφύγει από τα εμβόλια. Αλλά το Δ έχει επικρατήσει αυτών. Το Δ δεν πολυελέγχεται με την ανοσία της κοινότητας. Θα εμφανιστούν νέα στελέχη που θα επικρατήσουν στο μέλλον. Και θα φέρουν νέες επιδημίες. Η γρίπη αυτή θα θερίζει κάθε χρόνο πολλούς απροστάτευτους! Πάνω από το 20% πληθυσμού μας».

Δείτε επίσης: Τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading