Πανδημία κορονοϊού: Τα μέτρα χαλάρωσης που ισχύουν από σήμερα (12/06)

Με την εκστρατεία των εμβολιασμών να προχωρά με γοργά βήματα, οι ειδικοί αποφάσισαν τη χαλάρωση ορισμένων μέτρων κατά της πανδημίας, η οποία θα ισχύσει από σήμερα.

Καταρχάς, από σήμερα επιτρέπεται η μουσική στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, με προϋπόθεση οι πελάτες να είναι μόνο καθήμενοι. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 5.000 ευρώ για το πρώτο “κρούσμα” και με “λουκέτο” 15 ημερών εφόσον η παρατυπία επαναληφθεί.

Ταυτόχρονα, επεκτείνεται κατά μία ώρα το ωράριο κυκλοφορίας. Κοινώς… η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 01:30 (και όχι από τις 00:30) και ισχύει μέχρι τις 05:00.

Επίσης, από σήμερα ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Παράλληλα, στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά μέτρα.

Τέλος, η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί και την αύξηση της πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος, με προϋπόθεση την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Η πληρότητα αυξάνεται από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις και σε 65% έως 15.000 θέσεις. Αν η χωρητικότητα υπερβαίνει τις 15.000 θέσεις, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα.

Δείτε επίσης: Καιρός: Εκεί θα βρέξει και θα ρίξει χαλάζι σήμερα (12/6)

Loading