ΟΤΕ: Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι

Για 19η ημέρα συνεχίστηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΤΕ, με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ, Γιώργο Κοτσαμπασίδη, να εξηγεί στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4 τους λόγους για τους οποίους οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Η αλήθεια είναι ότι 19 ημέρες απεργία δεν έχει γίνει στην ιστορία, αλλά παρ’ όλα αυτά τα ΜΜΕ της χώρας αγνοούν το ζήτημα. Με τα 120 εκ. ευρώ διαφημιστικό πακέτο που δίνει ο ΟΤΕ φιμώνουν αυτόν τον αγώνα» τόνισε αρχικά ο κ. Κοτσαμπασίδης και πρόσθεσε πως «για εμάς δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά. Η απεργία γίνεται για πάρα πολλούς λόγους που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια».

Σε εξήγηση των λόγων αυτών, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας ΟΜΕ – ΟΤΕ, υπογράμμισε πως…«καταρχάς έχει λήξει η συλλογική σύμβαση εργασίας και πάμε για υπογραφή νέας με τη διοίκηση μόνο ζητάει. Κανένας δεν γνωρίζει ότι ο ΟΤΕ είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, η πέμπτη σε δύναμη, στην οποία εργάζονται 5.500 άνθρωποι με μισθούς από 240 μέχρι 580 ευρώ. Άνθρωποι που έχουν μεταπτυχιακά. Κανένας δεν γνωρίζει ότι στον ΟΤΕ εργάζονται 3.000 άνθρωποι, νέοι κυρίως, με χαμηλότατους μισθούς. Και μέσα σε όλα αυτά η διοίκηση ενώ αυξάνει τα κέρδη και καλά κάνει, κανένας εργαζόμενος δε βλέπει την αύξηση αυτή στην τσέπη του. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία έχει ανεβάσει την παραγωγικότητα από το 2012 στο 55%, αλλά 19% έχει ανέβει την περίοδο 2018-19, ενώ το μισθολογικό κόστος έχει μειωθεί στο 15%, τη στιγμή που το 2012 ήταν στο 32%. Και αυτή την άνοδο δεν την βλέπει ο εργαζόμενος.

Επιπλέον σε μια εταιρεία με το μέγεθος του ΟΤΕ, είχαμε για πρώτη φορά στις 31 Δεκεμβρίου απολύσεις ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Όταν μια εταιρεία τέτοια, με 10.000 εργαζομένους, απολύει, τι δείγμα θα δώσει στην ελληνική κοινωνία, όταν λέμε ότι έρχεται η ανάπτυξη. Όταν λέμε ότι πάμε μπροστά».

Στα 113 τα εργατικά ατυχήματα το 2019

Επιπροσθέτως για τις απολύσεις συμπλήρωσε ότι πρόκειται «για έξι συναδέλφους, σε μια κατηγορία που αφορά τη φύλαξη του ΟΤΕ. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Να μιλήσουμε και για τα αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα που πλέον ανέρχονται στα 113 από το 2019. Όλα αυτά λοιπόν, είναι μια σειρά από λόγους, που έχουν βγάλει τον κόσμο στο δρόμο διότι αυτός βλέπει ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική».

Ο κ. Κοτσαμπασίδης υπογράμμισε ότι αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και εξήγησε ότι «είναι κρίσιμη, γιατί εδώ και δύο εβδομάδες η σπέκουλα που υπήρχε έκανε λόγο για μη συμμετοχής στην απεργία κτλ. Αυτή την εβδομάδα, οι άδειες τελείωσαν. Οπότε είναι η εβδομάδα που μετριόμαστε όλοι».

“Κανένα τηλέφωνο δεν κόβεται όσο είμαστε σε απεργία”

Αναφορικά με το τι μπορεί να κάνει κάποιος που θέλει να πληρώσει τον λογαριασμό του, από τη στιγμή που όλα τα καταστήματα είναι κλειστά, το μέλος του ΟΜΕ – ΟΤΕ, τόνισε ότι «κανένα τηλέφωνο σταθερής τηλεφωνίας δεν κόβεται ενώ βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Άπαντες θα μπορούν να πληρώσουν από την ερχόμενη Δευτέρα,  που ουσιαστικά επανερχόμαστε. Εξάλλου ένα από τα θέματα των κινητοποιήσεων είναι και τα ακριβά τιμολόγια τα οποία πληρώνει ο Έλληνας πολίτης. Τα τέλη στο ίντερνετ αυτή τη στιγμή, είναι από τα ακριβότερα της Ευρώπης».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Γιώργου Κοτσαμπασίδη:

Loading