Οικονόμου: “Η χώρα και η κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να αποτρέψουν την επιστροφή σε περιπέτειες”

«Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα» ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου λέγοντας μεταξύ άλλων πως “δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Με δεδομένη τη δυνατότητα ασφαλούς και γρήγορου εμβολιασμού είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην επόμενη φάση ασφαλούς αποκατάστασης της ζωής» και στη συνέχεια είπε ότι «η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

Συνέχισε λέγοντας:

«Δυστυχώς μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, αρνείται τον εμβολιασμό».

«Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμένει όμηρος αυτών των αντιλήψεων» συνέχισε και σημείωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει, τον νέο που θέλει να διασκεδάσει».

Για την επιστροφή στην κανονικότητα:

«Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα» ξεκαθάρισε.

Για το αν έχει ληφθεί η απόφαση να γίνει και πάλι υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, ανέφερε πως θα υπάρξει περιορισμός στα άτομα που θα μπορούν να βρίσκονται σε κάποιον χώρο.

Στη συνέχεια μίλησε για «πλαίσιο μέτρων που θα είναι αποτελεσματικά και θα μπορούν να ελέγχονται».

Στο τέλος είπε:

«Η χώρα και η κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να αποτρέψουν την επιστροφή σε περιπέτειες που ζήσαμε στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να πείσουμε τους πολίτες για τους κινδύνους που διατρέχουν με βάση τα επιστημονικά δεδομένα ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων».

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Έρευνα Ελλήνων ιατρών δημοσιεύεται σε διεθνές περιοδικό – Η λοίμωξη μπορεί να επιφέρει και ενδοκρινικές επιπλοκές

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading