Ο Μπακογιάννης στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος του Δήμου Αθηναίων

Μια ιδιαίτερη επίσκεψη έκανε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος.

Το συγκεκριμένο ιατρείο φιλοξενείτε στην Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη συμμετοχή εξειδικευμένων πνευμονολόγων και ψυχολόγων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου: «στις πιλοτικές εβδομαδιαίες συνεδρίες του Ιουνίου συμμετέχουν 44 αυτοπαροκινούμενα άτομα σε πέντε διαφορετικές ομάδες, τα οποία υπό την καθοδήγηση ειδικών ιατρών, επιχειρούν με εύκολο και ασφαλή τρόπο να διακόψουν το κάπνισμα. Παράλληλα, σε αυτές επιχειρείται να κινητοποιηθούν και όσοι εξ’ αυτών δεν είναι ακόμα έτοιμοι, προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να προχωρήσουν στην οριστική διακοπή του καπνίσματος».

Πρόκειται, όπως είπε, ο κ. Μπακογιάνης, για «ένα σύγχρονο ιατρείο που προστίθεται στην συνολική προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες υγείας του Δήμου Αθηναίων, με υποδομές, νέο εξοπλισμό αλλά και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πάνω απ’ όλα όμως, προστίθεται στην στρατηγική και το στοίχημα μας, να έχουν όλοι οι άνθρωποι της Αθήνας πρόσβαση στην Υγεία», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Ο Σταύρος Διογάκης αυτοκτόνησε, λέει η ιατροδικαστική εξέταση – Βρέθηκε δεύτερο σημείωμά του

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading