Νίκος Χαρδαλιάς: «Πολύ δύσκολη η κατάσταση στη Β. Εύβοια»

Διαβάστε τι δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση που παρείχε πριν από λίγο για την κατάσταση στον πύρινο κλοιό που έχει κατακλύσει τη χώρα

«Η μάχη συνεχίζεται σε όλα τα πύρινα μέτωπα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή τα κύρια μέτωπα είναι σε Αττική, Ηλεία και Εύβοια, ενώ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Μεσσηνία και η Αρκαδία .

«Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο»

Στην κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Επιπλέον, συμμετέχουν δυνάμεις του στρατού, η αστυνομία και εθελοντές.

Στην Αττική, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, δίνεται μάχη να περιοριστεί η φωτιά σε μεγάλο μέρος έχει ήδη γίνει. Ωστόσο, οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Μέσα στην ημέρα αντιμετωπίστηκαν δεκάδες.

«Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά

Η χώρα μας ήδη έχει δεχθεί βοήθεια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως, Γαλλία, Κροατία, Σουηδία, Κύπρο, Ελβετία, Πολωνία, Αυστρία. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν δυνάμεις από Αίγυπτο, Κουβέιτ και Κατάρ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε ότι οι περιοχές που έχουν πληγεί όπως ορίζει το Σύνταγμα θα γίνει αναδάσωση.

Τέλος, ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες της πυροσβεστικής, την αστυνομία, το λιμενικό, τους εθελοντές, και όλους όσους συνδράμους για την κατάσβεση της φωτιάς στα πύρινα μέτωπα, ενώ υποστήριξε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι η αποζημίωση των πληγέντων.

Δείτε επίσης: Στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Loading