Νέα Σμύρνη: 600 δειγματοληψίες για κορονοϊό στον οικισμό των Ρομά

Σήμερα (13/5) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν 600 δειγματοληψίες στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, στον οικισμό των Ρομά.

Στο πλαίσιο σχεδίου του ΕΟΔΥ, 17 κλιμάκια έλαβαν 600 δείγματα και θα γίνουν επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις (σήμερα, την 7η και 14η ημέρα), σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Η δειγματοληψία αποσκοπεί στην αποτύπωση των κρουσμάτων που ενδεχομένως υπάρχουν στον συνοικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη και όσοι βρεθούν θετικοί να μεταφερθούν για καραντίνα στο Κέντρο Αποκατάστασης που λειτουργεί για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Ο Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως ορισμένοι Ρομά και μόνον στην πληροφορία των νέων ελέγχων έφυγαν, προαναγγέλλοντας κυρώσεις σε όσους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Η διαδικασία της δειγματοληψίας θα επαναληφθεί αύριο προκειμένου οι κινητές μονάδες να λάβουν δείγματα από τους κατοίκους που σήμερα δεν βρίσκονταν στα σπίτια τους, ενώ αναμένεται να βρεθεί στην περιοχή και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Τα αποτελέσματα της σημερινής δειγματοληψίας αναμένονται το απόγευμα της Πέμπτης.

Δείτε ακόμη: Στους 155 οι νεκροί – Κατέληξε 95χρονος στο «Σωτηρία»

Loading