Νέα αποκάλυψη από Σοφία Μπεκατώρου: «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16»

Η πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας αποκαλύπτει πως πριν από τον βιασμό της «ένα πολύ μεγάλο όνομα του αθλητισμού» την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά – Πώς αντέδρασε ο πατέρας της

Η Σοφία Μπεκατώρου πριν από έξι μήνες είχε ανοίξει τον ασκό του αιόλου, όταν αποκάλυψε την τραυματική της εμπειρία, του βιασμού της από αθλητικό παράγοντα. Άνοιξε έτσι το δρόμο, για το ελληνικό #MeToo.

Για το θάρρος της αλλά και τη σοβαρότητα των καταγγελιών η Ελληνίδα αθλήτρια έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, στα 16 της χρόνια “ένας πολύ μεγάλος αθλητής, Ολυμπιονίκης“, δυόμισι φορές μεγαλύτερός της, της είχε επιτεθεί σεξουαλικά, αλλά “ευτυχώς άκουσε το όχι της“. Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας μιλώντας στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, είπε χαρακτηριστικά “δέχτηκα σεξουαλική επίθεση από μεγάλο αθλητή, Ολυμπιονίκη όταν ήμουν 16 χρόνων. Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα“.

Η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογείται ότι περιέγραψε το σκηνικό στον πατέρα της, ο οποίος, όπως λέει, της απάντησε: «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

«Φυσικά, ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του, που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα» συμπληρώνει η Ολυμπιονίκης.

Δείτε επίσης: Μπεκατώρου: «Θέλω κάθε μέρα να με σέβεσαι»

Loading