Ν. Σύψας: Ίσως κλείσουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο

Ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποια ημερομηνία θα ανοίξουν τα σχολεία, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε σε πιθανό κλείσιμο αυτών το Δεκέμβριο.

Μάλιστα, ο ίδιος τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, πρέπει οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο σε περίπτωση που τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία, αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με το αν πρέπει να ‘σπάσουν” τα τμήματα ώστε να είναι λιγότεροι μαθητές, υπογράμμισε ότι “εάν η πολιτεία έχει την δυνατότητα να κάνει μικρότερα τμήματα, να τα κάνει. Αν δε γίνεται, να πάνε στο σχολείο 25 μαθητές ανά τάξη, αλλά με μάσκες”.

Για τον αριθμό των κρουσμάτων και την αυξομείωσή τους, τόνισε ότι “πρόκειται για επιπέδωση της καμπύλης του Αυγούστου”.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, καθώς τότε θα φανούν τα αποτελέσματα της επίδρασης του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και καταγράφηκε το μεγαλύτερο κύμα αδειούχων του καλοκαιριού.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές, τόνισε ότι ο αυτοπεριορισμός είναι καλύτερο μέτρο ακόμα και από το τεστ.

Δείτε ακόμα: Αναβάλλεται ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος – Θετικός στον κορονοϊο ο Λοβέρα

Loading