Ν. Σμύρνη Λάρισας: Ομαλή η κατάσταση στον οικισμό που βρίσκεται σε καραντίνα

Ομαλή είναι σήμερα η κατάσταση στον οικισμό στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, που βρίσκεται σε καραντίνα από την Πέμπτη το βράδυ, λόγω της εμφάνισης αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού σε μέρος της συνοικίας.
Η κίνηση είναι περιορισμένη, ειδικά στο τμήμα που βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Από χθες και μέχρι και την λήξη της καραντίνας βρίσκονται σε λειτουργία τα κέντρα τροφοδοσίας για την διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης σε τρόφιμα, με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων. Επίσης έχει τεθεί σε λειτουργία ένα Κέντρο Πληροφόρησης των πολιτών εντός της καραντίνας αλλά και ένα τηλεφωνικό κέντρο, ώστε οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν για κάθε πληροφορία σχετική με τους κανόνες λειτουργίας της καραντίνας.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθούν και ενημερωτικά φυλλάδια που θα ενημερώνουν τους πολίτες για τα μέτρα που έχουν παρθεί, ενώ θα παρέχονται και όσες πληροφορίες χρειάζονται για την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Παράλληλα συνεχίζονται οι συσκέψεις στους αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων ώστε να υπάρξει επανασχεδιασμός των αρμοδιοτήτων, ενώ αναμένεται να εμπλακούν στον υποστηριχτικό σχεδιασμό και εθελοντικές οργανώσεις και άλλοι φορείς. Σημαντικό ρόλο αναλαμβάνουν και οι διαμεσολαβητές, που θα ενημερώνουν τον πληθυσμό της συνοικίας για ό,τι συμβαίνει με την πανδημία.

Loading