Ν. Παπαθανάσης: “Υπό αναμόρφωση το σύστημα των sms στις μετακινήσεις”

Αρκετά διευκρινιστικός ως προς το ζήτημα της αποστολής sms για μετακινήσεις, αλλά και για τον τύπο των μαγαζιών εστίασης που θα ανοίξουν από τη Δευτέρα του Πάσχα, ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο κ. Παπαθανάσης έκανε σαφές ότι «δε χρειάζεται η αποστολή sms για την εστίαση» και εξήγησε, αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας στις 23:00, ότι “23:00 είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μετά τις 23:00 μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να κυκλοφορούν”.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν στην εστίαση που ανοίγει τη Δευτέρα συμπεριλαμβάνονται και τα μπαρ, καθώς έχει προκύψει σύγχυση, είπε πως το θέμα των ΚΑΔ που θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, καθώς και η χρήση του sms μετακίνησης, αποτελούν τα σημερινά υπό εξέταση θέματα της Επιτροπής.

«Όλο το σύστημα των sms είναι υπό αναμόρφωση, να περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις. Στο τέλος της ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις και τη Δευτέρα θα είναι ξεκάθαρο το πώς θα λειτουργήσουν», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Το ίδιο είπε και για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει και το λιανεμπόριο χωρίς την αποστολή sms, ότι δηλαδή «το θέμα είναι υπό αναμόρφωση», ζητώντας υπομονή μέχρι τις ανακοινώσεις.

Γυμναστήρια και τουρισμός

Όσον αφορά στο θέμα των γυμναστηρίων, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι πρέπει «να περιμένουμε να ανοίξει η εστίαση, να δούμε το θέμα της διασποράς. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διασπορά, θα το περιμένουμε από τους επιστήμονες, που αυτήν τη στιγμή έχουν το νου της στο άνοιγμα της Δευτέρας».

Ερωτηθείς αν με το άνοιγμα του Τουρισμού θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των μετακινήσεων, έκανε παράκληση να «δούμε» την επόμενη εβδομάδα που είναι «ένα βήμα».

«Είναι μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει η Ελλάδα ότι είναι πρωταθλήτρια στην αντιμετώπιση του κορονοϊού», κατέληξε.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading