Ν. Κεραμέως: «Σύμμαχος ο καλός καιρός, τα self tests και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών που προχωράει»

Μήνυμα αισιοδοξίας με αφορμή τη σημερινή επαναλειτουργία των Λυκείων σε όλη την επικράτεια, εξέπεμψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της στο 3ο ΓΕΛ Ιλίου.

«Μια μέρα αισιοδοξίας, τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο με αυξημένα μέτρα προστασίας. Το self test είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο ξεκινάει τώρα και συμβάλλει στην καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης στα παιδιά. Θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε βήμα βήμα, κάθε στάδιο της διαδικασίας και να διορθώνουμε όπου χρειάζεται, ότι χρειάζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Η κ. Κεραμέως επισήμανε πως η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίστηκε χάρη στην «τεράστια προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών, στελεχών της εκπαίδευσης, στη συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των φαρμακείων για τη διανομή των self tests».

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν κάποιο παιδί δηλώσει θετικό τεστ, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι το επόμενο βήμα είναι να κάνει ένα επιβεβαιωτικό τεστ, το οποίο αν βγει θετικό θα πρέπει να απέχει δεκατέσσερις ημέρες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Ο καλός καιρός δίνει ευελιξία στα σχολεία για τη διαμόρφωση του μαθήματος

Η υπουργός Παιδείας τόνισε, επίσης, πως ο καλός καιρός είναι σύμμαχος και υπάρχει ευελιξία στα σχολεία να διαμορφώσουν το μάθημα σε συνθήκες που κρίνουν κατάλληλες (όπως το μάθημα στο προαύλιο του σχολείου ή στην τάξη με τα παράθυρα ανοιχτά).

Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών προχωράει και όλα αυτά «βοηθούν στην επιστροφή στο σχολείο με πολύ μικρά, αργά και προσεκτικά βήματα».

Οι τελικές αποφάσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Όσο για τις πανελλαδικές δρομολογούνται για τα μέσα Ιουνίου.

Δείτε επίσης: Φτιάχνει ο καιρός σήμερα (12/04) σε Μακεδονία και Θράκη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading