Μυτιλήνη: Πυρκαγιά μεταξύ Πέτρας και Μολύβου (vd)

Πυρκαγιά μαίνεται σε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης μεταξύ Πέτρας και Μολύβου από σήμερα το πρωί. Η φωτιά συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα σαφέστατα οριοθετημένη παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Σημειωτέον δε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη θέση Καβάκι, πάνω από το λιμάνι της Πέτρας και προς τιμή απείλησε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχεία. Μέχρι στιγμής έχει καεί ένα ποιμνιοστάσιο και μια αποθήκη.

Στο σημείο επιχειρούν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής, μαζί με 30 άνδρες της Υπηρεσίας, πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές με υδροφόρε του Δήμου Δυτικής Λέσβου καθώς επίσης γίνονται ρίψεις από αέρος με δυο αεροπλάνα τύπου πετζετέλ και ένα ελικόπτερο. Αναμένονται επίσης ενισχύσεις από δυο αεροπλάνα τύπου καναντέρ.

Δείτε το βίντεο:

Συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στην Πέτρα

Συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στην Πέτρα. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, με δυτική κατεύθυνση, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ η φωτιά κινείται προς το βουνό καίγοντας πλέον δέντρα. Στην κατάσβεση επιχειρεί πλέον και ένα ελικόπτερο. https://stonisi.gr/post/10764/fwtia-panw-apo-to-limani-ths-petras-realtime-pics

Gepostet von Στο Νησί am Montag, 17. August 2020

Δείτε ακόμη: Κέρκυρα: Συλλήψεις και επιβολή προστίμου σε ιδιοκτήτη μαγαζιού

Loading