Μόσιαλος: «Μιλάμε για επιστροφή σε μερική κανονικότητα»

Για «επιστροφή σε μερική κανονικότητα» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE τόνισε χαρακτηριστικά για την επόμενη μέρα του lockdown: «Όποτε είναι να γίνει αυτό δεν μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα όπως την ξέραμε πριν τον κορωνοϊό. Θα είναι επιστροφή σε μερική κανονικότητα».

Και διευκρίνισε με νόημα: «Εγώ πιστεύω ότι και όταν τελειώσει η υπόθεση του κορωνοϊού θα δούμε μία νέα κανονικότητα, δεν θα είναι αυτό που είχαμε πριν. Δηλαδή θα αλλάξουν πολλά πράγματα στις εργασιακές σχέσεις, θα δούμε την εξ αποστάσεως εργασία να κερδίζει πολύ έδαφος, δε θα χρειάζεται να γίνονται πολλά από αυτά που κάναμε πριν (πολλά άσκοπα συνέδρια, πολλές άσκοπες μετακινήσεις), θα δούμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με διαφορετικό μάτι».

Τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα

Όσον αφορά για την εξέλιξη της κατάστασης στη χώρα μας, ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε: «Όλα θα εκτιμηθούν με βάση το τι θα κερδίσουμε τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Αν όλα πάνε καλά θα εξεταστούν μία σειρά σεναρίων (…) Το αισιόδοξο σενάριο θα προέβλεπε ότι θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε τη νόσο με τον τρόπο που το κάνουμε τώρα, ίσως κάπως καλύτερα. Θα πάρουμε την γνώμη και την εμπειρία άλλων χωρών που σκέφτονται και αυτές μερική αποκλιμάκωση, όχι μέσα στον Απρίλιο όμως, σε καμία περίπτωση».

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Ηλία Μόσιαλου στην ΕΡΤ:

Loading