Μονή Πετράκη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επίθεση με βιτριόλι – Λιωμένα και ματωμένα άμφια

Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες που μας έρχονται μετά την επίθεση του ιερέα με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη – Στο Λαϊκό νοσοκομείο μετέβησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και  ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Οι πρώτες εικόνες έξω από την αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου δείχνουν το μέγεθος της επίθεσης, με τα άμφια των ιερωμένων να έχουν λιώσει στην κυριολεξία μετά την δολοφονική επίθεση εκ μέρους του 37χρονου ιερέα.

Τραυματίες είναι οι  μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.  Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο δικηγόροι που παρίσταντο στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Στο Λαϊκό νοσοκομείο μετέβησαν χτες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών, ενώ στο ΚΑΤ πήγε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Τα πρώτα λόγια του δράστη

Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο” φέρεται να είπε ο δράστης αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Δείτε επίσης: Μονή Πετράκη: Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολιτές – Κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών ο δράστης (vid+ pic)

Loading