Μονή Πετράκη: Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολιτές – Κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών ο δράστης (vid+ pic)

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τα περισσότερα από τα θύματά του – Ο 37χρονος ιερομόναχος είχε καθαιρεθεί 

Σοκαρισμένη για άλλη μια φορά είναι η κοινή γνώμη μετά την επίθεση με βιτριόλι που πραγματοποίησε ιερομόναχος εναντίον ιεραρχών, στη Μονή Πετράκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συνοδικού Δικαστηρίο.

Ο δράστης έφερε μαζί του μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού και όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, καθώς επρόκειτο να καθαιρεθεί, έβγαλε από το ράσο του το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό και το έριξε σε όλους τους καθήμενους δικαστές αρχιερείς, τραυματίζοντάς τους στα χέρια και το πρόσωπο.

Ο αποσχηματισμός του δράστη είχε να κάνει για παραπτώματα που αφορούν σε υπόθεση ναρκωτικών, όπως επιβεβαίωσε ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος που ήταν παρών στο περιστατικό.

Συγκεκριμένα, εγκαύματα φέρουν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας Αντώνιος, Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσάνδρας Νικόδημος, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Γουμενίσσης Δημήτριος και Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας.

Στο Λαϊκό μετέβη χτες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο» φέρεται να είπε ο δράστης αμέσως μετά την επίθεση στους Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ιερομόναχος θεωρεί την απόφαση άδικη, καθώς θεωρεί σκευωρία την υπόθεση των ναρκωτικών για την οποία κατηγορείτο και για την οποία καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο σε β’ βαθμό.

Δείτε επίσης: Ιερώνυμος για την επίθεση σε Μητροπολίτες (video)

Loading