Με τρία μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε από τη Βουδαπέστη η αποστολή της εθνικής

Με τρία μετάλλια στις αποσκευές της, επέστρεψε μετά τα μεσάνυχτα στην Αθήνα η αποστολή της εθνικής ομάδας κολύμβησης, η οποία έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας ήταν ένα χρυσό μετάλλιο (από την Άννα Ντουντουνάκη) και δύο χάλκινα μετάλλια (από τον Απόστολο Χρήστου και τον Κριστιάν Γκολομέεβ), 11 πανελλήνια ρεκόρ και επτά συμμετοχές σε τελικούς.

Την αποστολή υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι συγγενείς των μελών της, καθώς επίσης ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Στέφανος Αυγουλέας, και ο διευθυντής της ομοσπονδίας, Γιώργος Χριστοφοράτος. Άπαντες στις δηλώσεις τους τόνισαν ότι τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών αποτελούν εχέγγυο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς.

«Ήταν οι καλύτεροι αγώνες της ζωής μου. Είχα δουλέψει σκληρά για ένα μετάλλιο, αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα κατακτούσα το χρυσό. Είναι πολύ χαρούμενη. Αυτό το μετάλλιο που δίνει δύναμη να συνεχίσω» δήλωσε η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Άννα Ντουντουνάκη.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το χάλκινο που πήρα στα 100 ύπτιο με πανελλήνιο ρεκόρ ήταν το τρίτο διαδοχικό στην κορυφαία αυτή διοργάνωση. Η επιτυχία αυτή μου δίνει κουράγιο ενόψει του Τόκιο» τόνισε ο Απόστολος Χρήστου.

Από την πλευρά του, ο Κριστιάν Γκολομέεβ δήλωσε ικανοποιημένος από το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο και εξέφρασε την πίστη ότι μπορεί να κατακτήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ναι, το πιστεύω και αυτή η πίστη δεν με βαραίνει ψυχολογικά. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για ένα μετάλλιο στο Τόκιο και, εάν όλα πάνε καλά, μπορώ να πετύχω αυτόν τον στόχο ζωής που έχω θέσει» υπογράμμισε.

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στη Βουδαπέστη και υπευθυνος της κλασικής κολύμβησης της ΚΟΕ, Νίκος Ξυλούρης, επισήμανε: «Είμαι υπερήφανος γι’ αυτή την αποστολή. Για την εμφάνισή της, για το ήθος, για την συμπεριφορά της και για τις αρχές που επέδειξαν τα παιδιά όλες αυτές τις ημέρες. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Το σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι τα νέα παιδιά που ήταν μαζί μας έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Στέφανος Αυγουλέας, υπογράμμισε: «Είμαστε βέβαιοι ότι με την προσπάθεια των αθλητών και των προπονητών τους και με την δεδομένη στήριξη της Ομοσπονδίας θα πάμε ακόμη καλύτερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Δείτε επίσης: Ρονάλντο: «Δεν κυνηγώ ρεκόρ, τα ρεκόρ κυνηγούν εμένα»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading