Μάνδρα: Αίτημα διακοπής της δίκης – Δεν παρέστη αυτοπροσώπως η Δούρου

Ξεκίνησε η δίκη για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας με την παρουσία δεκάδων συγγενών των θυμάτων και την απουσία της πρώην περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

Από τα 21 άτομα που κατηγορούνται για τις φονικές πλημμύρες, κάποιοι επέλεξαν να μην προσέλθουν στο δικαστήριο, ενώ κάποιοι άλλοι να εκπροσωπηθούν στη δίκη από τους δικηγόρους τους. Ανάμεσα στους απόντες ήταν και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Ο κατάλογος των μαρτύρων που πρόκειται να καταθέσουν είναι μακρύς, καθώς ανέρχονται περίπου στους 135, εκ των οποίων οι 103 βρέθηκαν στο δικαστήριο, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Με βάση, λοιπόν, τα δεδομένα, η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια.
Πληγέντες και συγγενείς θυμάτων από την πολύνεκρη τραγωδία δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Αίτημα αλλαγής της διεξαγωγής του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί
Αυτήν την ώρα η συνεδρίαση έχει διακοπεί, καθώς συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα αλλαγής της αίθουσας που θα διεξάγεται η δική, καθώς και αίτημα διακοπής της δίκης. Εδώ και αρκετή ώρα η έδρα εξετάζει αυτά τα αιτήματα για να αποφανθεί.

Σημειωτέον δε, ότι οι 21 κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που, ανά περίπτωση, αφορούν τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικών βλαβών και παραβίασης κανόνων οικοδόμησης.

Loading