Μαγιορκίνης: “Το ραντεβού μας με την επόμενη μέρα περνά μέσα από τον εμβολιασμό”

Όσα ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση για την  πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Σημαντική μείωση παρουσιάζει ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην ελληνική επικράτεια και η πίεση στο Σύστημα Υγείας συνεχίζει να αποκλιμακώνεται σταθερά, τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ο αριθμός των νέων εισαγωγών συνεχίζει να μειώνεται, τη στιιγμή που τα εξιτήρια ασθενών παραμένουν περισσότερα από τις εισαγωγές.

Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 13%.

Ο αριθμός των διαγνώσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε, σε ποσοστό 16%, και ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν με τη νόσο μειώθηκε σε ποσοστό 16%.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το ραντεβού μας με την επόμενη μέρα περνά μέσα από τον εμβολιασμό.

Επίσης, έκανε λόγο για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας , αφού ναι μεν ο καιρός βοηθά κατά 20% στη μείωση της μετάδοσης του ιού, ωστόσο δεν φτάσαμε ακόμα σε σημείο χαλάρωσης.

Αναφορικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-test, μέχρι σήμερα περισσότερες από 18 εκατομμύρια συσκευές self-test έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια πολίτες.

Περίπου 12,2 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Τέλος, το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, είναι 25.179.

Δείτε επίσης: Ν. Παναγιώτοπουλος: Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την ενδυνάμωση της σχέσης ΕΕ-ΝΑΤΟ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading