Μαγιορκίνης: «Η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η επικρατέστερη για το άνοιγμα των σχολείων»

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας, στον χθεσινό αριθμό κρουσμάτων αλλά και στο άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας πως μέχρι στιγμής, η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων. 

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  εξήγησε ότι η πανδημία αλλάζει εβδομάδα με την εβδομάδα και υπενθύμισε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου. 

«Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200» είπε χαρακτηριστικά. 

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα κρούσματα 

Αναφορικά με το αρνητικό ρεκόρ των 293 κρουσμάτων που σημειώθηκε την Τετάρτη, ο κύριος Μαγιορκίνης τόνισε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πως θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα, ώστε να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Παράλληλα, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία συμπληρώνοντας «θα μείνουμε στα κρούσματα που είμαστε». 

Ο κορονοϊος θα είναι εδώ και τον χειμώνα 

«Η πανδημία του κορονοϊού ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και σίγουρα όλο τον χειμώνα» επεσήμανε.  

Επίσης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου  για τους κλειστούς χώρους, καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο και εκεί η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερη. 

Περιμένουμε τις επόμενες δύο ημέρες για το άνοιγμα των σχολείων 

Ερωτηθείς για τα σχολεία απάντησε πως η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει ως η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμά τους και πρόσθεσε «περιμένουμε να δούμε τις επόμενες δύο ημέρες». 

Ο καθηγητής δεν  θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων, ο οποίος θα καθορίσει τις αποφάσεις. «Η επιτροπή εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά» διευκρίνισε. 

Δείτε επίσης:
Κορονοϊός: Κατέληξε 83χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Loading