Μ. Χρυσοχοΐδης: Ενίσχυση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας στη Δυτική Αττική

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε τις Αχαρνές, από όπου ανακοίνωσε την ενίσχυση του αναβαθμισμένου επιχειρησιακού σχεδίου για την αστυνόμευση και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

“Είμαστε εδώ σε καθημερινή βάση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας. Έχουν συμβεί πολλά πράγματα εδώ τα προηγούμενα χρόνια και δεν θέλουμε να επαναληφθούν”, τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά από σύσκεψη, στο Ζεφύρι.

Πρόσθεσε: “Είμαστε άγρυπνοι καθημερινά, πιστεύουμε ότι κάνουμε καλή δουλειά, ωστόσο χρειάζεται και άλλο προσωπικό, καλύτερα εκπαιδευμένο προσωπικό, έτσι ώστε να συνεργάζεται με τους κατοίκους, να συλλαμβάνει και να παραπέμπει στη δικαιοσύνη τους ενόχους, όσοι παραβατούν και όσοι παρανομούν, όσοι είναι καθέξιμοι εγκληματίες που διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή, που χρησιμοποιούν όπλα αυθαίρετα, που κατά κάποιο τρόπο εμποδίζουν την ομαλή, ειρηνική, κοινωνική ζωή».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, αξιωματικούς της Αστυνομίας, εκπροσώπους του Δήμου και του Συλλόγου Αυλίζας κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, επισκέφθηκε το κτήριο όπου θα στεγαστούν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής.

Σημειώνεται, ότι το κτήριο αυτό θα αποτελέσει την έδρα των επιχειρησιακών αστυνομικών δράσεων για ολόκληρη τη Δυτική Αττική.

Πρόκειται για ένα πρώην σχολικό συγκρότημα που αποτελείται από 4 κτήρια, στην Αυλίζα, συνολικής επιφάνειας 2.438 τ.μ.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μας, ελπίζω και σημαντική για τον δήμο Αχαρνών, διότι μας παραδίδεται αυτό το κτίριο το οποίο τώρα είναι εγκαταλελειμμένο αλλά εμείς θα το μετατρέψουμε σε έδρα αστυνομικών δυνάμεων, το Α.Τ. Μενιδίου, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, μια σειρά από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, ενιαία κέντρα επιχειρήσεων για ολόκληρη τη Δυτική Αττική, έτσι ώστε αυτός ο χώρος να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ασφάλειας στη Δυτική Αττική”, υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Η προσοχή μας είναι διαρκής. Θα ολοκληρώσουμε πιστεύω με τον καλύτερο τρόπο τις εργασίες εντός 18 μηνών και θα εγκαταστήσουμε στη συνέχεια τις υπηρεσίες μας. Μέχρι τότε θα εξακολουθήσουμε να είμαστε διαρκώς στους δρόμους με επιχειρήσεις, με παρουσία, σε συνεργασία με τους φιλήσυχους κατοίκους, έτσι ώστε η κοινωνική ειρήνη να εμπεδωθεί και σε αυτή την περιοχή, η οποία αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, εξήρε τη στενή συνεργασία που έχει εδώ και ένα χρόνο με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ευχαρίστησε τον υπουργό για το προσωπικό ενδιαφέρον και βαρύτητα που έχει δώσει για την αντιμετώπιση των ζητημάτων εγκληματικότητας της περιοχής.

Δείτε επίσης: Φάκελο με στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα παρέδωσε ο Μ. Χρυσοχοϊδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading