Λιβανός: «Η ΚΑΠ πρέπει να είναι μοχλός εισδοχής νέων στη γεωργία»

Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ στην Λισαβόνα πραγματοποιήθηκε, με τον Σπήλιο Λιβανό να αναφέρεται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)

Ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι «η ΚΑΠ πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία και όχι σκληρό γραφειοκρατικό σύστημα χωρίς ουσιαστικά κίνητρα για τον αγροτικό κόσμο» υπογραμμίζοντας ότι «στόχος όλων μας είναι η επίτευξη της πολιτικής συμφωνίας στο Λουξεμβούργο».

Σύμφωνα με τον υπουργό η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική θα πρέπει να είναι εφαρμόσιμη ενώ επίσης θα πρέπει να «λαμβάνει υπόψη της τις διαφορετικές ανάγκες, τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού τοπίου και της αγοράς αγροτικών προϊόντων», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. «Η ΚΑΠ» πρόσθεσε «πρέπει να είναι συμβατή με το μακρόπνοο σχέδιο της Ένωσης για τις αγροτικές περιοχές. Να αποτελεί μοχλό εισδοχής νέων ανθρώπων στη γεωργία, όχι αποτροπή. Να αποτελεί έμπνευση για τους αγρότες όχι φόβητρο επιβολής κυρώσεων».

Επίσης ο κύριος Λιβάνος μίλησε και για την ελληνική θέση αλλά και για την ασφάλεια των τροφίμων τονίζοντας ότι:  «Η πανδημία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν αλλάξει πλέον τις κοινωνικές και οικονομικές ισορροπίες, θέτοντας στο επίκεντρο των πολιτικών μας προτεραιοτήτων την διασφάλιση επάρκειας και ποιότητας τροφίμων εντός του πλαισίου της πράσινης μετάβασης» και συμπλήρωσε «Είμαστε αυτό που τρώμε. Και αν τρώμε καλά και θρεπτικά τρόφιμα δεν είμαστε μόνο εμείς υγιείς, αλλά και ο πλανήτης μας καθίσταται πιο υγιής. Αυτή είναι η σειρά που πρέπει να προσέξουμε».

Δείτε επίσης: Υπόθεση Κλουτσινιώτη: Παραδόθηκε η 27χρονη σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία της Χριστίνας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading