Λέσβος: Εννέα τραυματίες από τις συγκρούσεις στο Διαβολόρεμα

Εννέα τραυματίες (τρεις πολίτες και έξι αστυνομικοί) διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, στη Λέσβο, έχοντας υποστεί τραύματα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην περιοχή Διαβολόρεμα. Επικρατεί ακόμη ένταση στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί πως προηγουμένως μεγάλη πορεία πολιτών και φορέων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, τα οποία είναι σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, στα συγκεκριμένα σημεία κάτοικοι των περιοχών συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στην περιοχή της Καράβας από τη μεριά του Μανταμάδου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή της Καράβας, έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

Tρεις είναι οι εστίες της φωτιάς με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη εστία.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.

Κατήγγειλε προπηλακισμό από τα ΜΑΤ ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου

Στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με τους αξιωματικούς που διευθύνουν τις επιχειρήσεις στο σημείο Διαβολορεμα, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Κώστας Πάππος κατήγγειλε επώνυμα τον προπηλακισμο του από άντρα των ΜΑΤ.

Με την ένταση στο κόκκινο στην περιοχή με συνεχείς ρίψεις χημικών και κρότου λάμψης, ο Αντιδήμαρχος έκανε έκκληση για συνεννόηση με τους ιθύνοντες. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπηθεί από αστυνομικό που ήθελε φανερά να του αποσπάσει και να καταστρέψει το κινητό που είχε ανα χείρας

Στο μεταξύ είναι δεκάδες τα περαστικά με αναπνευστικά προβλήματα στο κέντρο υγείας Καλλονής.

Loading