Κρούσμα ελονοσίας στο Διδυμότειχο – Το σαββατοκύριακο στον Έβρο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Κρούσμα ελονοσίας σε μία 42χρονη γυναίκα από το βόρειο τμήμα του νομού Έβρου διαγνώσθηκε χθες στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου βρίσκεται υπό παρακολούθησε και της χορηγούνται τα κατάλληλα φάρμακα. Μάλιστα, το προσεχές σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί το Νομό ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Σημειώνουμε ότι παρόμοια περιστατικά ελονοσίας έχουν εντοπιστεί και ορισμένες ακόμα φορές τα τελευταία χρόνια σε περιοχές παραπλεύρως του ποταμού Έβρου, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι η επανεμφάνιση της νόσου οφείλεται στις μετακινήσεις ατόμων που προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της Ασίας.

Η ελονοσία μεταδίδεται αποκλειστικά και μόνο από τσίμπημα κουνουπιού που μολύνθηκε από προηγούμενο δήγμα (τσίμπημα) του σε άτομο που έφερε το παράσιτο της ελονοσίας, και δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ τα συμπτώματα της λοίμωξης είναι πιθανό να καθυστερήσουν να εκδηλωθούν.

Το κλιμάκιο επιστημόνων του ΕΟΔΥ, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Κώστα Βενετίδη, θα επισκεφθεί δομές υγείας και συγκεκριμένα σημεία του νομού, προκειμένου να σχηματίσει μία εικόνα για τις ιδιαιτερότητές της περιοχής και για τις ειδικές συνθήκες που επιβάλλουν την εφαρμογή αυξημένων προληπτικών μέτρων, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων από κουνούπια, όπως η ελονοσία και ο ιός του δυτικού Νείλου, κρούσματα του οποίου επίσης καταγράφηκαν φέτος.

Δείτε επίσης: Διδυμότειχο: Φωτιά στις Ασβεστάδες

Loading