Κρήτη – Ηράκλειο: Σε εξέλιξη ο εμβολιασμός στον Ιερό Ναό της Παναγίας

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από την εκκλησία της Παναγίας στις Αχαρνές Ηρακλείου, με τον πρώτο που εμβολιάστηκε να είναι ένας άντρας 75 ετών.

Η εκκλησία με την βοήθεια της δημοτικής αρχής και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για λίγες ώρες.

Ο στόχος της προσπάθειας είναι να ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ των πιστών της ενορίας που έως και λίγες ημέρες πριν διατηρούσαν επιφυλάξεις για το εμβόλιο και παρέμεναν ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν είχε εμβολιαστεί και ήταν διστακτικός, με την απόφαση του σήμερα να εμβολιαστεί να οφείλεται στην προτροπή του πατέρα Ανδρέα.

Επίσης ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι εμβολιάστηκε για να είναι κοντά στα εγγόνια και την οικογένεια του, χωρίς περιορισμούς.

Να τονίσουμε ότι έξω από την ενορία πραγματοποιούνται τα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson, οπότε όσοι εμβολιαστούν σήμερα θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη ευχαρίστησε τον πατέρα Ανδρέα και την Αρχιεπισκοπή Κρήτης τονίζοντας ότι: «Είναι σημαντικό η εκκλησία να βρίσκεται κοντά σε αυτή την προσπάθεια που στοχεύει στο να καταφέρουμε, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, να ξεπεράσουμε αυτό που ζούμε».

Ο πατήρ Ανδρέας Καλλιοντζάκης από την δική του πλευρά τόνισε ότι «Η μοναδική λύση είναι το εμβόλιο και για τον λόγο αυτό καλέσαμε τον κόσμο κάτω από τη σκέπη της Παναγίας να εμβολιαστεί». Ενώ για τις αρνητικές αντιδράσεις στην πρωτοβουλία που έλαβε, ο πατήρ Ανδρέας ανέφερε ότι το θέμα του εμβολιασμού «δεν είναι θρησκευτικό, αλλά καθαρά επιστημονικό και ιατρικό. Υπηρετώ τον Θεό της αγάπης και στα όσα αρνητικά ακούστηκαν, εγώ απαντώ με αγάπη».

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: «Το κύμα ανατιμήσεων έχει παροδικά χαρακτηριστικά»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading